Українець у Польщі розвиває велосипедний рух серед мігрантів

Добре відомо, що в Україні культура велосипедного руху, саме як міського транспорту, лише розвивається; інша справа - Польща, де велосипед - вельми популярний транспортний засіб. Багато мігрантів ...

Варшава

Громадський Простір

Добре відомо, що в Україні культура велосипедного руху, саме як міського транспорту, лише розвивається; інша справа – Польща, де велосипед – вельми популярний транспортний засіб.

Багато мігрантів у Польщі, серед них і українці, не пристосовані до використання таких інфраструктурних можливостей як велосипеди, велопаркінги, велодоріжки; дуже часто приїжджі не знають з чого почати, де і як, які існують правила тощо.

За вирішення цієї проблеми нещодавно взявся представник української громади у Варшаві Олександр Якущенко. Олександр приїхав до Польщі влітку 2014 року і вже близько 10 місяців проживає у Варшаві. Перед тим як виїхати до Варшави Олександр жив в окупованому Слов’янську.

У Польщі Олександр звернув увагу на проблему адаптації мігрантів до умов міського середовища – і тому вирішив організувати проект, метою якого є навчити мігрантів користуватися велосипедним транспортом.

“Розвиваю велосипедний проект в рамках загального проекту з адаптації мігрантів, – ділиться своєю ідеєю ініціатор проекту. – Проект триватиме 2 місяці, протягом яких намагатимемося об’єднувати мігрантів і адаптувати їх до використання міського велосипедного транспорту. Мій проект направлено на те, щоб навчити мігрантів користуватися велопаркінгами, навчити елементарним правилам дорожнього руху для велосипедистів та правилам безпеки”.

На запитання чому це важливо, Олександр пояснює: “Більшість мігрантів у себе в країні не мають змоги використовувати велосипедний транспорт – у більшості випадків велосипедна індустрія просто не розвинена. Тому вони мають певний ментальний, психологічний бар’єр і не можуть його подолати, щоб розпочати користуватися велосипедним транспортом”.

Олександр сподівається, що згодом мігранти будуть обмінюватися своїм досвідом та активніше використовуватимуть “велосипедні можливості” Варшави.

Автор : Олександр Ярощук


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

"Якщо не працювати з культурою, то є сусідні держави, які б хотіли з нею попрацювати" — Яна Бойцова

Юлія Соловйова: мотивацією має бути бажання жити під синьо-жовтим стягом

Олександра Матвійчук: громадяни, які усвідомлюють свою роль — величезна рушійна сила

Юлія Євпак: еліта — завжди актив, вона та, хто рятує країну, коли зле

Волонтер Михайло Шелеп: менші збори в меншому колі людей — ефективніші

Ініціативи Степаня: залучаємо можливості, які дають поштовх діяти та змінювати життя молоді на краще