“Добре врядування: just do it”: у Полтаві пройшли тренінги для ОГС

Інститут аналітики та адвокації провів два тренінги для неурядових організацій, які відбулися 11-12 та 18-19 лютого 2021 року. Мова йшла про поняття доброго врядування та його складових для ...

Додано:
iaa.ukraine

DSC00632 (1) (1) (1)
“Добре врядування: just do it”: у Полтаві пройшли тренінги для ОГС

Інститут аналітики та адвокації провів два тренінги для неурядових організацій, які відбулися 11-12 та 18-19 лютого 2021 року. Мова йшла про поняття доброго врядування та його складових для неурядових організацій. Тренери прагнули надати учасниками розуміння саме практичної сторони врядування організації.

Sequence 04.00_00_14_17.Still019

Актуальність теми такого навчання підкреслює кількість заявок на участь – понад 60 організацій виявили бажання приїхати на тренінг. Із них відібрали 10, які і взяли участь у тренінгах з доброго врядування.Всі вони є молодими організаціями, які прагнуть досягти сталості та ефективно працювати на користь суспільства, або тими, що стоять на порозі змін у структурі і переформатування роботи. Учасники приїхали з розумінням важливості доброго врядування власної організації, але їм не вистачало теоретичної інформації та практичних навичок.

“Ми приїхали на цей захід, щоб зрозуміти до кінця в якому ідеальному стані має бути структура організації”, – зазначає Микола Рябика, представник ГО “Плато”.

Sequence 04.00_00_08_07.Still006

Протягом двох днів тренери допомагали учасникам розбиратися в тому, що таке добре врядування та як відбувається розподіл влади в організації, як мають працювати політики та процедури, які існують інструменти комунікації та як їх використовувати, та як опрозорити діяльність своєї організації.

Навчання побудували таким чином, щоб зробити його максимально прикладним. За результатами тренінгу кожна організація створила власний план розвитку доброго врядування, який вони мають втілити на практиці.  

DSC00747 (2) (2)

Учасники зізнаються, що ці заходи допомогли дати відповіді на багато запитань та сформувати бачення подальшого розвитку власних організацій.

“Добре врядування – це, насправді, не так складно, як здавалось, все можливо зробити, потрібно лише дотримуватися чіткого плану, який сам розробив”, – говорить Марія Леванчук, керівник ГО “Екологічна платформа ДІЛИ”.

Тренінги проводилися за підтримки ІСАР Єднання, яка надається у межах «Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства», що фінансується завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст тренінгу не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

 


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Відбулася презентація та обговорення аналітичного звіту за результатами дослідження щодо задоволеності якістю послуг, які надаються людям поважного віку органами юстиції у Львівській області

Неграмотний регіон відьом та чаклунів: ГО PRO WOMEN UA руйнує радянські міфи та допомагає ВПО віднайти свій шлях у житті

Розпочався відбір заявок на програму “Креативна Європа” Perform Europe для перформативного сектору

“Реформа пробації: можливість обирати майбутнє”: висновки та підсумки конференції

«Кроки для спеціалістів. Управління людськими ресурсами»: нова можливість для територіальних громад

U-LEAD роз’яснює ОМС переваги спільної агарної політики Європейського Союзу