Молодь України у ці дні є голосом всієї країни на Генеральній Асамблеї ООН

"Зараз, у 21 столітті, у самому серці Європи люди все ще чують постріли з куль." - важливий голос української молоді на високому дипломатичному рівні! Молодіжні делегати України до ООН Наргіс Мохд та ...

Додано:
Marianna Yeleyko

1294466_559576200840500_7571331035403233033_o (1)
Молодь України у ці дні є голосом всієї країни на Генеральній Асамблеї ООН

“Зараз, у 21 столітті, у самому серці Європи люди все ще чують постріли з куль.” – важливий голос української молоді на високому дипломатичному рівні! Молодіжні делегати України до ООН Наргіс Мохд та Роман Тимоцко виступили на Генасамлеї ООН (Нью-Йорк, 02.10.19):

Роман Тимоцко, молодіжний делегат України до ООН 2019-2020:

Роман Тимоцко_Молодіжний делегат України до ООН_1

“Почесні делегати,

Побудова процвітаючого майбутнього неможлива без участі молодого покоління.

Однак, замість того, щоб вкладати свої таланти в історію успіху та сталий розвиток України, багато українських молодих людей жертвують своїми життєвими планами заради безпеки нашої країни.

Вже 6 років Україна є єдиною країною в Європі, яка бореться проти зовнішньої агресії за свою свободу, гідність та майбутнє.

Нагадаю особисту історію 19-річного Андрія Ейдера, який постраждав у російській атаці на українські судна минулого року. Тоді російський військово-морський флот захопив три українські судна з 24 моряками на борту, при цьому вони здійснювали невинний заплив з одного українського порту в інший через Керченську протоку.

Ця листівка була з ним під час його двохсот вісімдесяти шести днів у російській тюрмі. На звороті листівки – календар, за яким Андрій відлічував свої дні у в’язниці.

На щастя, Андрій припинив свій обрахунок [у календарі] три тижні тому, коли благополучно повернувся додому, зокрема, завдяки активному залученню міжнародної спільноти.

Однак його випадок нагадує, що багато українців досі перебувають у незаконному ув’язненні, а також мільйони стикаються з грубими порушеннями прав людини, вчиненими Росією на тимчасово окупованих українських територіях, а саме в Криму та частинах Донбасу.

Ті українці все ще роблять свої позначки в календарі. І від міжнародної спільноти залежить, чи буде цей календар далі вести свій рахунок. Дякую.”

Наргіс Мохд, молодіжна делегатка України до ООН 2019-2020:

Наргіс Мохд_Молодіжна делегатка України до ООН_1

“Почесні делегати,

Україна може пишатися своєю молоддю. Останнім часом її участь у соціальних рухах значно зросла. Я переконана, що ми як молодь можемо відіграти вирішальну роль у побудові більш мирного світу порівняно з тим, що маємо зараз.

Сталий розвиток неможливий без досягнення миру та безпеки, без забезпечення прав людей, постраждалих від конфлікту.

Я знаю з перших вуст, що стати біженцем – наче втратити землю з-під ніг. Мій батько мав покинути Батьківщину під час режиму талібів. Переїхавши в Україну, він залишився небайдужим до проблем інших мігрантів. Він надихнув мене, показавши, як цілеспрямована людина може зробити свій внесок. Я впевнена, якщо міжнародна спільнота підтримає мігрантів та біженців, вони виявляться неймовірним людським потенціалом.

Зараз, у 21 столітті, у самому серці Європи люди все ще чують постріли з куль. Російська агресія забрала тринадцять тисяч життів і залишила тридцять тисяч поранених, а також змусила покинути свої домівки близько півтора мільйона людей у тимчасово окупованому Донбасі та Криму. Усвідомлюючи цю проблему, ми не можемо залишатися байдужими. Притаманне нам почуття людяності підказує припинити насильство та підтримати тих, хто страждає.

Роль навіть однієї людини неможливо недооцінити. Якщо ми будемо пам’ятати, приймаючи маленькі та великі рішення, що кожна людина є носієм обов’язків, відповідальності, ми зробимо цей світ кращим місцем для життя.”

Виступ молодіжних делегатів України в ООН можна переглянути тут (Наргіс Мохд: 2:26:30-2:27:50, Роман Тимоцко – 2:27:58-2:29:30).

“Молодіжний делегат до ООН” - програма, яка дозволяє офіційно представляти молодь у складі делегації України під час Генеральної Асамблеї в ООН, а також втілювати проекти для української молоді впродовж року делегатства. За 6 років існування програма дала можливість 14 молодим людям стати молодіжними делегатами України до ООН з подальшим річним мандатом. Програма реалізовується Фондом родини Богдана Гаврилишина за підтримки Міністерства закордонних справ України та Міністерства молоді та спорту України.

Цьогорічний конкурс на програму “Молодіжний делегат України до ООН 2019 – 2020” рекордний за кількістю бажаючих представляти українську молодь на міжнародній арені! 83 людини на одне місце! До півфіналу пройшло 15 кандидатів, а вже у фіналі між собою змагалися 5 учасників відбору. Вимоги до кандидатів були досить жорсткими. Передусім – це досконале володіння англійською мовою, глибокі знання проблематики української молоді, чітка вмотивованість, попередній досвід участі у міжнародних проектах, і, звичайно, ґрунтовні знання про діяльність ООН. Саме завдяки відповідності цим критеріям Наргіс Мохд та Роман Тимоцко стали Молодіжними делегатами України до ООН.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Відбулася презентація та обговорення аналітичного звіту за результатами дослідження щодо задоволеності якістю послуг, які надаються людям поважного віку органами юстиції у Львівській області

Неграмотний регіон відьом та чаклунів: ГО PRO WOMEN UA руйнує радянські міфи та допомагає ВПО віднайти свій шлях у житті

Розпочався відбір заявок на програму “Креативна Європа” Perform Europe для перформативного сектору

“Реформа пробації: можливість обирати майбутнє”: висновки та підсумки конференції

«Кроки для спеціалістів. Управління людськими ресурсами»: нова можливість для територіальних громад

U-LEAD роз’яснює ОМС переваги спільної агарної політики Європейського Союзу