“Програма транскордонного співробітництва «Україна – Білорусь»: “скасувати неможна продовжити”. Ставимо коми”

Тиждень МГО "Сучасний Формат" розпочався з обговорення загальних результатів "Програми транскордонного співробітництва «Україна – Білорусь»" за круглим столом, де кожен учасник  заходу  зміг ...

Додано:
modernformat

37743351_1980469252004978_8968517941754593280_o
“Програма транскордонного співробітництва «Україна – Білорусь»: “скасувати неможна продовжити”. Ставимо коми”

Тиждень МГО “Сучасний Формат” розпочався з обговорення загальних результатів “Програми транскордонного співробітництва «Україна – Білорусь»” за круглим столом, де кожен учасник  заходу  зміг висловити свою думку та задати питання стосовно цієї програми.

 23 липня 2018 року в м. Житомирі в Обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Ольжича, за участі представників Центру транскордонного співробітництва (м. Чернігів), громадських організацій та органів державної влади і самоуправління Житомирського регіону проведено експертний діалог стосовно оцінки наслідків реалізації в області Програми територіального співробітництва ЕаРТС «Україна – Білорусь».

 Метою проекту «Посилення впливу громадськості на розвиток територіального співробітництва України, Білорусі та Молдови» є вдосконалення практики надання та використання допомоги Україні з боку ЄС через програми територіального співробітництва «Молдова-Україна» та «Білорусь-Україна», адвокація шляхів подолання бар’єрів, що виникли під час їх реалізації та подальшого розвитку транскордонної співпраці. Проект реалізується у Чернігівській, Київській, Житомирській, Рівненській, Волинській, Чернівецькій, Вінницькій та Одеській областях.

На початку заходу до відома присутніх була доведена інформація про результати вибору проектів переможців Програми ЕаРТС «Україна – Білорусь». Серед присутніх свою оцінку критеріям вибору проектів надали представники громадських організацій, які подавали свої проекти, однак вони не були підтримані командою Програми сприяння ЕаРТС. Зокрема, проект в галузі розвитку туризму (ГО «Житомирська туристична асоціація», Шелестюк Андрій), проект розвитку громадянського суспільства (МГО «Сучасний формат», Соловйова Жанна).

В ході попередньої дискусії встановлено, що однією з головних перепон для можливо більшої кількості переможців з Житомирської області стала відсутність попереднього досвіду реалізації саме транскордонних проектів та пошук партнерів з Білорусі, що було основною умовою конкурсу. На думку більшості присутніх, головними труднощами під час роботи у рамках конкурсу проектів стали також мовні питання, зокрема підготовка документації англійською мовою, складна процедура підготовки пакету документації на конкурс, доволі жорстка система фінансового аудиту.

Фото МГО "Сучасний Формат".

Представниця Васильченко Наталія ГО «Житомирський Обласний Фонд Соціального Захисту Інвалідів»

Представник організації-переможця Васильченко Наталія поділилась з присутніми інформацією щодо особливостей підготовки проекту, проблемних аспектів, які виникали у ході підготовки та реалізації проекту, а також поточним станом справ виконання етапів проекту. Вона вселила в присутніх зацікавленість і жагу до участі у подальших проектах ЕаРТС, закликала не опускати руки, пробувати писати нові цікаві і нестандартні проекти.

Загалом, присутні, у ході дискусії, визнали, що позитивними аспектами реалізації Програми в області у перспективі мають стати можливість доступу громадських організацій до фінансових ресурсів ЄС, розвиток двосторонньої співпраці з іншими країнами, отримання досвіду для подальшого написання подібних проектів в рамках інших програм підтримки та Східного партнерства. Отже, Програмі «Україна – Білорусь» – бути!

Фінальні результати проекту будуть презентовані у вересні.

Фото МГО "Сучасний Формат".


 

Останні публікації цього розділу:

Відбулася презентація та обговорення аналітичного звіту за результатами дослідження щодо задоволеності якістю послуг, які надаються людям поважного віку органами юстиції у Львівській області

Неграмотний регіон відьом та чаклунів: ГО PRO WOMEN UA руйнує радянські міфи та допомагає ВПО віднайти свій шлях у житті

Розпочався відбір заявок на програму “Креативна Європа” Perform Europe для перформативного сектору

“Реформа пробації: можливість обирати майбутнє”: висновки та підсумки конференції

«Кроки для спеціалістів. Управління людськими ресурсами»: нова можливість для територіальних громад

U-LEAD роз’яснює ОМС переваги спільної агарної політики Європейського Союзу