В Гадячі презентували результати соціологічного дослідження адаптації внутрішньо-переміщених осіб

30 серпня 2017 року в приміщенні Гадяцької районної бібліотеки ім. Лесі Українки відбулася інформаційна зустріч в рамках «Школи громадського лобіювання для внутрішньо переміщених осіб. До участі у ...

Додано:
tviisvit

IMG_9339
В Гадячі презентували результати соціологічного дослідження адаптації внутрішньо-переміщених осіб

30 серпня 2017 року в приміщенні Гадяцької районної бібліотеки ім. Лесі Українки відбулася інформаційна зустріч в рамках «Школи громадського лобіювання для внутрішньо переміщених осіб. До участі у заході запросили не тільки активних переселенців, а і представників соціальних служб, бюро вторинної правової допомоги, працівників освіти, бібліотеки. Захід ініціювала Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ», а сприяли у проведенні заходу активісти громадської організації «Громадські ініціативи «Альянс».

На початку зустрічі Олександр Чепур, керівник проекту презентував учасникам результати соціологічного дослідження «Внутрішньо переміщені особи: сучасні реалії та проблеми адаптації». Присутні ознайомились з показниками рівня соціальної адаптації ВПО в місцевих громадах, основними потребами та проблемними питаннями. Сьогодні найбільш актуальними проблемами для внутрішньо переміщених осіб залишаються отримання житла та наявність роботи на новому місці. Саме ці питання викликали найсильніші емоційні реакції у переселенців під час групового обговорення та напрацювання рекомендацій.

Керівник громадської організації «Громадські ініціативи «Альянс» Наталія Панкова під час обговорення наголосила на необхідності впровадження дій, спрямованих на відновлення виборчих прав переміщених осіб та посилення адвокації в питанні забезпечення житлом.

Звернули увагу і на окремих випадках, для вирішення яких потрібен мультидисциплінарний підхід з залученням більш широкого кола фахівців, причетних до надання послуг ВПО: соціальних служб, юристів, волонтерів та психолога.

На завершення заходу учасники познайомились також з можливостями українського громадського проекту масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus».

Захід відбувся в рамках проекту «Адвокація та підвищення спроможності мережі ініціативних груп переміщених осіб в Полтавській області», що підтримується Фондом сприяння демократії Посольства США в Україні.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Відбулася презентація та обговорення аналітичного звіту за результатами дослідження щодо задоволеності якістю послуг, які надаються людям поважного віку органами юстиції у Львівській області

Неграмотний регіон відьом та чаклунів: ГО PRO WOMEN UA руйнує радянські міфи та допомагає ВПО віднайти свій шлях у житті

Розпочався відбір заявок на програму “Креативна Європа” Perform Europe для перформативного сектору

“Реформа пробації: можливість обирати майбутнє”: висновки та підсумки конференції

«Кроки для спеціалістів. Управління людськими ресурсами»: нова можливість для територіальних громад

U-LEAD роз’яснює ОМС переваги спільної агарної політики Європейського Союзу