У Запоріжжі понад 300 дітей і підлітків пройшли творчо-кулінарний табір

В Запоріжжі протягом червня-серпня 2025 впроваджується інклюзивний некомерційний освітньо-корекційний проект — дитячо-юнацький творчо-кулінарний табір. Його учасниками вже стали 317 хлопців і дівчат ...

1432[1]
У Запоріжжі понад 300 дітей і підлітків пройшли творчо-кулінарний табір

В Запоріжжі протягом червня-серпня 2025 впроваджується інклюзивний некомерційний освітньо-корекційний проект — дитячо-юнацький творчо-кулінарний табір. Його учасниками вже стали 317 хлопців і дівчат різних освітніх і соціальних категорій, для яких кухня — особливий вид мистецтва.

Самі заняття для юних кухарів були абсолютно безкоштовними, а їхні тривалість і “складність” залежали від середнього віку та рівня підготовки груп.

— Програму “табору” зробили універсальною й максимально практичною, а тематичні майстер-класи в ньому тривали від пари годин до декількох днів — ділиться керівник проекту й голова ГО «Фонд розвитку можливостей» Олександр Кахай, — якщо “малявочки” з тренерами просто вчилися працювати з тістом, формували фігурки печива чи-то пряників й прикрашали їх після випікання, то більш старші учасники вже виготовляли самонаборні піци, тістечка й експериментували з гарячими стравами. А ті, хто мріють повʼязати своє подальше життя з ресторанною справою, додатково отримали ази роботи з кавовими машинами, занурювалися в світ технологічних карток та спілкувалися з фаховими юристами та бухгалтерами.

Окрім “кулінарки”, програма кожного такого дня чи-то майстер-класу доповнювалася й активними танцювальними руханками, міні-естафетами та виготовленням дрібних пам’ятних практичних сувенірів.

За словами команди цьогорічного проекту, 12 “випускників” даного безкоштовного “табору” вже самостійно поступили до місцевого профільного коледжу на кухарів і кондитерів, а ще 2 особи готують заявки на державний грант з відкриття власної справи.

— Ми завжди раді таким соціально важливим ініціативам, спрямованим на всебічний розвиток молоді, а неймовірно приємні відгуки від дітей й їхніх мам підтверджують, що все це недарма, — ділиться Світлана Дорохова, — власниця пряничної «Пряня», на базі якої й впроваджувався даний безкоштовний “табір”, — до речі, у нас цілорічно є комплексні тематичні та святкові пропозиції для організованих груп і класів в Запоріжжі, Чернівцях і Львові, а також широкий асортимент брендованих солодощів і наборів, але вже на окремих комерційних умовах.


Тематика публікації:                      

Останні публікації цього розділу:

Волонтерів Чернігівщини запрошують до участі в опитуванні

«Зелене» відновлення в Менській громаді: підведено підсумки співпраці

ГО «Проти Корупції» розпочинає проєкт із посилення участі ОГС у реформі публічних інвестицій

ГО «Проти Корупції» запрошує долучитися до опитування «Обізнаність про реформу управління публічними інвестиціями в Україні»

Як штучний інтелект допомагає журналістам та освітянам: досвід вебсемінару АУП

Заборона електронних сигарет в Україні: огляд законопроєктів