На Соборній площі чернівчани надавали пропозиції до бюджету міста

Чернівчани зацікавились бюджетними питаннями і вважають, що гроші в першу чергу повинні витрачатись на ремонт доріг та розвиток електротранспорту міста.  26 липня Товариство «Український Народний Дім ...

IMG_6874
На Соборній площі чернівчани надавали пропозиції до бюджету міста

Чернівчани зацікавились бюджетними питаннями і вважають, що гроші в першу чергу повинні витрачатись на ремонт доріг та розвиток електротранспорту міста.  26 липня Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях» на Соборній площі провело вуличну акцію «Впливай на бюджет свого міста». Під час акції окрім інформаційно-просвітницької кампанії, мешканцям міста було запропоновано заповнити анкети з визначенням пріоритетів для виділення коштів міського бюджету.

У боротьбі за прозорий бюджет чернівецькі активісти об’єдналися з активними громадянами інших міст України.

– Наше місто, за оцінками експертів, отримало найвищий рейтинг серед тих 17 міст, які оцінювалися, серед цього партнерства. Але разом із цим ми не повинні на цьому зупинятися, – зазначив Тарас Халавка, секретар товариства “Український народний дім в Чернівцях”.  Сьогодні ж хочуть привернути увагу чернівчан не лише до контролю за коштами міста. Активісти прагнуть заохотити мешканців самим вирішувати, куди потрібно виділяти гроші перш за все.

– Люди повинні зрозуміти, що бюджет – це не є щось від них окреме, це є їхні гроші. Це не бюджет міського голови чи депутатів, це гроші наші, кожного з нас, – наголосив Володимир Старик, керівник проекту “За прозорі місцеві бюджети”.

А тому кожен має право не лише знати, як місцева влада розпоряджається нашими грошима, а й вносити свої пропозиції, на що кошти зі скарбниці краще виділити.

– Є така польська приказка: нічого про нас не може робитися без нас. Якщо наші гроші витрачає міська рада, то обов’язково там повинна бути наша присутність, – підкреслив Володимир Старик.

– Ми проводимо таке певне анкетування й агітуємо разом із тим мешканців брати участь у новинці, яка започатковується цього року, але вже знайде своє втілення наступного, в бюджеті участі. Кожен, кому виповнилося 16, може написати проект і отримати кошти на його реалізацію, – пояснив Тарас Халавка.

За наслідками проведеної акції та отриманих відповідей через інтернет Товариство надішле пропозиції до Чернівецької міської ради.

Акція «Впливай на бюджет твого міста!» проводилась  одночасно учасниками партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» в 17 містах різних регіонів України, в рамках ініціативи «Громадянське суспільство та ЗМІ – за прозорі  місцеві бюджети!». Ініціатива виконується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», Фундацією «Відкрите суспільство» та громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», за фінансової підтримки Європейського Союзу та Посольства Фінляндії в Україні. Більш детально про ініціативу на сайті партнерства http://probudget.org.ua


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Відбулася презентація та обговорення аналітичного звіту за результатами дослідження щодо задоволеності якістю послуг, які надаються людям поважного віку органами юстиції у Львівській області

Неграмотний регіон відьом та чаклунів: ГО PRO WOMEN UA руйнує радянські міфи та допомагає ВПО віднайти свій шлях у житті

Розпочався відбір заявок на програму “Креативна Європа” Perform Europe для перформативного сектору

“Реформа пробації: можливість обирати майбутнє”: висновки та підсумки конференції

«Кроки для спеціалістів. Управління людськими ресурсами»: нова можливість для територіальних громад

U-LEAD роз’яснює ОМС переваги спільної агарної політики Європейського Союзу