Східноукраїнський центр громадських ініціатив

Форма реєстрації: Громадська організація

logo_EUCCI

Напрямки діяльності:

Види діяльності:

Населений пункт: Луганськ, Київ

Адреса: вул. Велика Житомирська, 12, офіс 1

Телефони: +380676409440, +380636409640, +380446409640

E-Mail: [email protected]

Веб-сторінка Facebook

Керівник організації, посада: Володимир Щербаченко

Місія організації

Інформація про  ГО «Східноукраїнського центру громадських ініціатив» та Коаліцію громадських організацій «Справедливість заради миру на Донбасі»

СЦГІ створено в грудні 2002 р.; зареєстровано зі статусом неприбуткової організації – 31 березня 2003 р.  У 2014 році в зв’язку із окупацією частини Луганської області організацію перереєстровано в м.Київ.

Місія СЦГІ: розвивати та підтримувати відповідальну та свідому участь громадян в суспільному житті шляхом проведення різноманітних правозахисних та освітніх програм.

Дії Східноукраїнського центру громадських ініціатив базуються на таких організаційних цінностях:  активність задля ствердження людської гідності;  орієнтація на результат; командна робота;  співпраця з іншими організаціями й громадянами; інноваційні підходи й прагнення робити зміни.

Найвищим керівним органом СЦГІ є загальні збори (конференція) СЦГІ. Всі керівні посади в СЦГІ – виборні. Постійно діючим керівним органом СЦГІ є Рада. Члени Ради обираються загальними зборами.

СЦГІ має значний досвід реалізації проектів на регіонального та всеукраїнського рівня; спільних проектів із міжнародними партнерами. Фахівці СЦГІ неодноразово залучались і залучаються в якості експертів до роботи у програмах міжнародної технічної допомоги з питань освіти у сфері прав людини, розвитку місцевих громад, провадження дій на користь громадських інтересів як в Україні так і у інших державах. Члени СЦГІ мають успішний досвід роботи у державних та бізнес-структурах.

У зв’язку із збройним конфліктом на Донбасі діяльність організації значною мірою була переорієнтована на документування порушень, що сталися в ході конфлікту, допомогу жертвам війни. З 2014 року СЦГІ координує діяльність Коаліції правозахисних організацій «Справедливість заради миру на Донбасі».

Коаліція є неформальним  об’єднанням 17 громадських правозахисних організацій та ініціатив, насамперед  з Луганської та Донецької областей. Вона була створена з метою координації зусиль учасників об’єднання задля узгодженого документування порушень прав людини, що сталися під час збройного конфлікту на сході України.

Принципи співпраці учасників Коаліції визначені у Меморандумі.  Серед них:  добровільність, орієнтація на співпрацю, рівність учасників, неупередженість та точність при зборі і поширенні даних, законність, пріоритет безпеки жертв та свідків порушень прав людини.

Коаліція працює із своїми офіційними партнерами, такими як Міжнародний Фонд «Відродження» та ПРООН, а також з різноманітними урядовими інституціями і міжнародними партнерами.

Члени Коаліції спільно створюють Базу даних, у якій збирається інформація про порушення прав людини на сході України в період збройного конфлікту. Інформація з Бази даних буде використовуватися для більш ефективного правового захисту порушених прав та відшкодування  завданої шкоди (зокрема через Європейський суд з прав людини, механізми міжнародного гуманітарного права, систему вітчизняного кримінального і цивільного судочинства) для жертв, багато з яких є внутрішньо переміщеними особами та  належать до інших уразливих категорій. У своїй діяльності члени та партнери Коаліції прагнуть покращити доступ до правосуддя для осіб, які найбільше постраждали від конфлікту.

Важливим завданням Коаліції є боротьба із безкарністю осіб винуватих у грубих та системних порушеннях прав людини на Донбасі в ході збройного протистояння.  Члени Коаліції забезпечують життєво важливу підтримку найбільш ураженим конфліктом особам,  та сприяють їх реінтеграції в українське суспільство, тим самим забезпечуючи свій внесок у відновлення миру і примирення.

Більше інформації про діяльність Коаліції доступно на сайті http://jfp.org.ua

Чим ми займаємося:

1. Безоплатні юридичні консультації для організацій громадянського суспільства та громадських активістів, представлення інтересів у суді.

2. Інформаційна та експертна підтримка ЗМІ в темах:

  • забудова  й планування територій,
  • доступ до містобудівної інформації,
  • незаконні забудови,
  • участь громадськості в прийнятті рішень центральних органів влади й орагів місцевого самоуправління.

3. Тренінгові заняття та навчальні семінари  з наступних тем:

  • стратегічне планування,
  • лідерство,
  • представництво та захист інтересів,
  • антидискримінаційні практики,
  • демократичні процедури в діяльності організацій громадянського суспільства,
  • ефективне управління,
  • розвиток місцевих громад і територій,
  • участь громадськості в прийнятті рішень,
  • залучення фінансування.

4. Розробка та публікація навчальних і методичних матеріалів для організацій громадянського суспільства, органів місцевого самоврядування.

5. Інформаційна підтримка, консультаційні та бібліотечні послуги для представників цільової аудиторії організації.

По більш детальну інформацію звертайтеся до представників СЦГІ.


Останні публікації цього розділу:

Благодійна організація «Благодійний фонд «ТМС Хаб Україна»

Благодійна організація «Благодійний фонд «ТМС Боремось за Україну»

БО БФ "Нове місто"

Alinea International (Алінеа)

Громадська організація "Молодіжна організація "Ініціатива майбутнього КР"

ГО "Безбар'єрний Тернопіль"

Коментувати не дозволено.