Відкрито реєстрацію на третій набір Школи театру пригноблених

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


teatr-zmin-2023-05-19-Truskavets_HBR_08987-056 (2) (1)
Відкрито реєстрацію на третій набір Школи театру пригноблених

Україна та українки/-ці як ніколи потребують просторів безпеки та довіри, прийняття досвіду кожної та кожного, відчуття співтворчості та перегляду власних опор у важкий час повномасштабної війни в країні. Методика театру пригноблених через програвання, святкування помилок, тілесність може створювати такі простори.

Громадська організація “Театр змін” у партнерстві зі співзасновницями Школи театру пригноблених запускає третій набір до нашої Школи. Театр пригноблених — система вправ, ігор та технік, що заснована бразильським режисером Аугусто Боалем у 60-х роках 20-го століття для створення можливостей діалогу, критичної рефлексії та активного пошуку рішень у громаді. Більше про методику читайте за посиланням.

Цілі школи:

1) виростити практик_инь театру пригноблених в громадах, які через методику можуть трансформувати конфлікти у своїй громаді, будувати діалог та піднімати питання, пов’язані з проблемами дискримінації та пригноблення в Україні;
2) сприяти соціальній згуртованості громади, розвитку творчого потенціалу учасників/-ць через просування практики методики театру пригноблених в Україні;
3) створити майданчик для обміну досвідом між джокерками та людьми, які хочуть опанувати методику.

Саме тому ми шукаємо представників/ниць таких громад, які мають бажання та бачення конкретних змін та тих, хто розділяє ключові цінності театру пригноблених: діалог, ненасильство та права людини.  Якщо це про вас, подавайте заявку за посиланням – до 31 березня включно.

IMG_5339

Школа містить 4 модулі:

  1. Теоретичний: три онлайн-читання та обговорення текстів Аугусто Боаля, Пауло Фрейре та сучасних практик_инь методики з вивчення філософії театру пригноблених (2 години, раз на тиждень, платформа Zoom) з 10-го квітня
  2. Практичний: перша 4-денна школа офлайн – 22-26 травня (перший та останній день заїзду та виїзду та півдня навчання)
  3. Менторство: п’ять 1,5 годинних сесій менторства від однієї з джокерок, яка вела школу. Обов’язкове проведення майстерні з форум-театру у парі з менторкою — червень — жовтень 2024 рік.
  4. Підсумкова зустріч: її зміст формуватимемо на основі запитів та практики учениць/-ів – листопад 2024-й р. де вручимо сертифікати про участь у Школі.

teatr-zmin-2023-05-19-Truskavets_HBR_09269-092 (1) (1)

Що дає Школа людині та громаді?

“Школа театру пригноблених стала моїм персональним Гоґвортсом, де диво неминуче переплітається з реальністю.Незалежно від віку я порадила би енергійним та завзятим громадським активіст_кам спробувати себе у цій активності, бо форум-театр не просто надає нові можливості та перспективи розвитку й роботи. Але поза тим якісно міняє світогляд, ставлення до навколишнього й самої себе.”, — ділиться Ольга Лебедєва, джокерка випускниця другого набору Школи.

Кількість місць обмежена — лише відібрані учасники/ці отримають лист підтвердження з подробицями школи не пізніше 5 квітня. Усі хто пройде відбір, отримають доступ до методичних матеріалів та запрошення на три онлайн-читання, які є обов’язковою умовою участі в подальших модулях. Проживання і харчування та навчальні матеріали забезпечують організатори. Кожен учасник та учасниця самостійно сплачують витрати на проїзд до місця проведення школи під час ІІ модулю та організаційний внесок у розмірі 2000 гривень. У разі виникнення фінансових труднощів щодо оплати внеску, будь ласка, зверніться до організаторок для узгодження вашої конкретної ситуації, яку ми обов’язково вирішимо. З усіх питань щодо Школи звертайтеся до Яни Салахової – 0973618379

***
Співзасновницями та джокерками школи є Яна Салахова, Владислава Крижна, Алла Мельничук, Аня На, Лариса Головко та Наталія Тітійова.

Школа проводиться в рамках проєкту «Зміцнення потенціалу громадянського суспільства задля ненасильницької трансформації конфліктів у місцевих громадах» підтриманого KurveWustrow – Centre for Training and Networking in Nonviolent Action.


Останні публікації цього розділу:

Запит цінової пропозиції на придбання гриля Big Green Egg Large

Запит цінової пропозиції на придбання холодильної шафи на 1 м3, кондитерської вітрини та мікрохвильової пічки

Запит цінової пропозиції на придбання термоблендера

Запит цінової пропозиції на придбання морозильної шафи вертикальної та занурювальних блендерів

Запит цінової пропозиції на придбання стіл відстійник, шпилька пекарська з деко, стіл робочий нержавійка та стіл робочий розкладний

Запит цінової пропозиції на придбання кухонна машина Kenwood KCL 95.004 SI Cooking Chef XL