Молодь з числа ВПО, студенти та журналісти обговорили проблеми молодіжної політики та розвитку Луганщини

Впродовж тижня, з 14 по 18 лютого 2022 року за ініціативи громадська організація "Правозахисний рух Донбасу" та платформи СІТІ ХАБ було проведено 5 онлайн зустрічей на різні теми, де молодь, ...

Додано:
platforma.lg

офіс тренінг семінар онлайн вебінар
Молодь з числа ВПО, студенти та журналісти обговорили проблеми молодіжної політики та розвитку Луганщини

Впродовж тижня, з 14 по 18 лютого 2022 року за ініціативи громадська організація “Правозахисний рух Донбасу” та платформи СІТІ ХАБ було проведено 5 онлайн зустрічей на різні теми, де молодь, переміщені особи та журналісти змогли дізнатись про місцеві і державні програми та проєкти НУО, які покликані розширити можливості молоді, зокрема внутрішньо переміщених осіб в різних сферах життя та реалізуються в Сєвєродонецьку і Луганській області, обговорити ключові соціальні питання та налагодити діалог між владою, громадськістю та молоддю з числа ВПО.

1мм111

Так, 14 лютого за темою дебатів “Найкращі практики роботи з молоддю та ВПО на Луганщині” Андрій Зайцев, керівник Департаменту масових комунікацій Луганської облдержадміністрації та учасники говорили про моделі та практики співпраці влади з громадськими організаціями молоді.

Сергій Павловський, керівник ГО “Наш формат” поділився досвідом роботи з молоддю в сільських громадах міста. Надав приклади згуртування молоді, взаємодії молоді з місцевою владою, розповів про роботу в напрямку просвіти молоді щодо роботи органів місцевого самоврядування.

15 лютого під час дебатів “Молодіжна політика Луганщини”, Олексій Бльоскін, заступник начальника Управління молоді та спорту Департаменту молоді та спорту Луганської облдержадміністрації, розповів про розвиток спорту на Луганщині, заходи для молодих людей, презентував ідею створення урбан-скверу в Сєвєродонецьку. Учасники обговорили спектр можливостей для молоді та ВПО в Сєвєродонецьку.

17 лютого темою дебатів була «Молодіжна політика та розвиток Сєвєродонецька”. Молодь цікавилася питаннями розвитку міста, а саме які програми для розвитку молоді та спорту працюють на території Сєвєродонецької територіальної громади, які досягнення у 2021 році та плани розвитку молоді 2022 році, яка робота ведеться з молоддю, як співпрацює місцева влади з молодіжними об’єднаннями. Юрій Кузьменко, начальник відділу молоді та спорту Сєвєродонецької ВЦА, розповів про програми “Молодь Сєвєродонецька” та “Розвиток фізичної культури та спорту”, а також познайомив молодь із взаємодією виконавчих органів у напрямку розвитку молоді, фізичної культури та спорту.

18 лютого учасники під час дебатів за темою “Молодіжні ініціативи для інтеграції ВПО на Луганщині” за участі Ганни Рясної, директори ОКУ «Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень» говорили про програму “Молодь Луганщини”, роботу молодіжних рад, діяльність молодіжного центру. Учасники висловили свої бачення і побажання в контексті розвитку молоді та інтеграції молоді ВПО на Луганщині задавали питання та активно спілкувались.

Проєкт «СІТІ ХАБ: платформа діалогу ВПО, молоді та влади» реалізується в рамках програми «СИЛА (Єднання через спільні дії молоді)» від IREX. Ця подія стала можливою за підтримки Державного департаменту США та IREX. Вміст є виключною відповідальністю ГО “Правозахисний рух в підтримку прав біженців та відновлення демократичного Донбасу” і не обов’язково відображає погляди Державного департаменту США та/або IREX.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

План відновлення та розвитку Новобілоуської громади: візія, стратегічні цілі і завдання відновлення

100 тисяч життів на рік: як тютюнова епідемія загрожує демографічному розвитку України

Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Києві

«STOPманіпулятор» — сказали студенти з Вінниці під час дводенного тренінгу

Як забезпечити перехід на безпечне програмне забезпечення, що посилить кіберстійкість України?

Понад пів тисячі молодих людей дослідили роль Молодіжної ради