Набір на онлайн-курс «У відкритому морі: динаміка гетерогенних груп»

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


272039793_2592662944198925_3595937012519016515_n
Набір на онлайн-курс «У відкритому морі: динаміка гетерогенних груп»

Припустимо, ви точно знаєте, що в групі є мусульмани — і збираючись працювати з цією групою, замовите обіди без свинини. А, працюючи з ЛГБТК+ спільнотою, скоріш за все додасте в анкету запитання про прийнятні для людини займенники

Але зазвичай тренери мало знають про ідентичності членів групи, а кожна група за замовчуванням гетерогенна. Навіть на курсі з професійного розвитку для айтішників або театральних акторів можуть зустрітися вірменин, азербайджанець, людина з інвалідністю, мусульманка, трансжінка… Якщо знати ключові правила та теорію динаміки групи, розмаїття можна перетворити на позитивну складову групової взаємодії.

Запрошуємо на онлайн-курс «У відкритому морі: динаміка гетерогенних груп», де ми розбиратимемось з підводними каменями та перевагами роботи в багатоманітних групах.

КОЛИ: 6 онлайн-зустрічей щочетверга з 3 лютого по 10 березня, 17:00-19:00

ДЛЯ КОГО: курс буде корисний всім, хто працює з групами. Найбільше — активістам, тренерам неформальної освіти та тренерам ГО, лідерам студентського самоврядування, молодіжних груп та національних громад, керівникам тривалих освітніх програм, таборів, курсів.

ПРО ЩО КУРС:

ми розберемось з базовими поняттями багатоманітності та коректною лексикою, специфікою різних груп та ідентичностей — і з тим, як це все використовувати для ефективної групової роботи, ви дізнаєтесь, що актуалізує стереотипи і упередження — і як зменшити їх вплив. А ще створите власні відповіді на мову ворожнечі та навчитесь реагувати на стереотипи, ключовий блок курсу — це групова динаміка: що відбувається в групі на окремих етапах взаємодії, які ролі виконують члени групи — і як з ними ефективно працювати, що є індикаторами конфлікту, що насувається ви дізнаєтесь, як інститути допомагають у роботі з гетерогенними групами.

Щоб взяти участь у курсі, до 26 січня заповніть анкету — посилання.

Про результати конкурсного відбору ми повідомимо всім 28 січня.

ТРЕНЕРИ: Анна Ленчовська — психологиня, авторка коміксу для дівчат «Я тобі не кицька» і курсу «Будуємо мости, а не стіни»; Мирослав Грінберг — ​тренер з громадянської освіти, міжкультурного діалогу, протидії расизму, недискримінації, автор навчально-методичних посібників; Олександр Войтенко — історик, тренер неформальної освіти, автор посібників з громадянської освіти та прав людини.

Технічні вимоги до учасників:

  • для роботи з курсом вам потрібен google-акаунт (домашні завдання викладаються та обговорюються у google classroom)
  • приєднуватись до онлайн-воркшопів потрібно з ноутбука чи стаціонарного комп’ютера (смартфон не підходить!)

Участь безкоштовна! Учасники отримають сертифікат за умови відвідування щонайменше 5 занять та виконання всіх домашніх завдань.

Курс «У відкритому морі: динаміка гетерогенних груп» ми проводимо за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні U.S. Embassy Kyiv Ukraine.


Останні публікації цього розділу:

Тренер/ка з розвитку лідерства та ефективної адвокації

Надання послуг перевезень

Пошук учасників на довгостроковий волонтерський проєкт в Італії

Конкурс на закупівлю посуду та кухонного приладдя для департаменту освіти адміністрації Індустріального району м. Харкова

Тендер на закупівлю технологічних контейнерів

Постачальник оренди автомобіля з водієм для виконання заходів