Лісові ініціативи і суспільство

Форма реєстрації: Громадська організація

forestcom

Напрямки діяльності:

Види діяльності:

Населений пункт: Львів

Адреса: вул. Стрийський парк, 14

Телефони: 0322 951 306

E-Mail: [email protected]

Веб-сторінка Facebook Twitter

Керівник організації, посада: Дмитро Карабчук, голова ГО "ЛІіС"

Місія організації

Громадська організація “Лісові ініціативи і суспільство”, створена у лютому 2020 року. Засновниками Організації стали науковці, вихідці з Національного лісотехнічного університету України та експерти із інших напрямків, дотичних до лісового господарства і охорони природи.

На сьогодні Організація налічує більше 10 членів — це експерти з питань лісівництва, екології, моніторингу лісу, права, соціології, урболісівництва, міського озеленення, екоосвіти, розвитку громад, розробки політики та інших дотичних галузей.

За покликом серця – ми концентруємося на тій частині природи, де живе близько 80% усіх наземних тварин і рослин — лісі. Для нас ліс — це частинка природи і ліс — це галузь економіки. Нам не байдуже, як росте ліс і розвивається громада, бо ліс, хоч і самовідновний, але вичерпний ресурс, без якого громада не матиме комфортної домівки так, як і лісові мешканці.

Для суспільства ліс надає різноманітні екосистемні послуги, які зовсім не обмежуються забезпеченням ресурсом деревини. Ми розглядаємо ліс у ширшому вимірі: його стан здатний впливати не тільки на умови проживання лісових мешканців, а й передусім на умови проживання місцевих громад та й більше — на окремі регіони і клімат цілої планети.

Нашою метою є охорона та покращення стану навколишнього природного середовища, сприяння сталому розвитку та управлінню лісового господарства, підвищення екологічної свідомості і рівня життя громад через впровадження лісових і суміжних ініціатив. 

Для досягнення мети ми розробляємо і реалізуємо експертні ініціативи нашої команди. Для цього ми утворили і розвиваємо чотири напрямки, на яких наразі вирішили сконцентрувати зусилля. Це, зокрема:

  1. Лабораторія моніторингу лісу.
  2. Лабораторія деревинознавства.
  3. Центр відновлення лісу.
  4. Урболісівництво і озеленення.

На національному рівні ми співпрацюємо із науково-освітніми і дослідницькими установами, місцевими громадами, правоохоронними інституціями, представниками уряду, Верховної Ради. На міжнародному рівні нашими партнерами є урядові та громадські організації Європи, Північної і Південної Америки, Азії, Африки.

Ми реалізовуємо наші ініціативи тільки завдяки громадській підтримці за допомогою краутфандингу й індивідуальних пожертв, а також завдяки підтримці національних і міжнародних донорських організацій.

Якщо ви поділяєте наш підхід, готові підтримати наші ініціативи чи можете запропонувати власні – давайте гуртуватись разом!


Останні публікації цього розділу:

Благодійна організація «Благодійний фонд «ТМС Хаб Україна»

Благодійна організація «Благодійний фонд «ТМС Боремось за Україну»

БО БФ "Нове місто"

Alinea International (Алінеа)

Громадська організація "Молодіжна організація "Ініціатива майбутнього КР"

ГО "Безбар'єрний Тернопіль"

Коментувати не дозволено.