Біс обмежень

Відповідно до Конституції України органи місцевого самоврядування не мають права обмежувати свободу мирних зібрань. Але іноді це роблять. По тому, як кілька років тому зусиллями громадян по всій ...

1493978941
Біс обмежень

Відповідно до Конституції України органи місцевого самоврядування не мають права обмежувати свободу мирних зібрань. Але іноді це роблять.

По тому, як кілька років тому зусиллями громадян по всій країні було скасовано понад 6 десятків нормативних актів органів місцевого самоврядування, які обмежували свободу мирних зібрань, ця “пошесть” стихла, але, як виявило цьогорічне дослідження, не зникло зовсім. Так, у Краматорську, Полтаві, Рівному і Тернопілі залишилися “реліктові” документи місцевих рад і виконкомів, які втручаються у цю дражливу сферу, зокрема, вимагаючи завчасного повідомлення про намір провести зібрання аж за 10 діб.

Відповідно, до Уповноваженого ВР України з прав людини було надіслано звернення щодо необхідности усунення виявлених порушень:

1

Згідно з отриманим листом представника Уповноваженого з питань партнерства з інститутами громадянського суспільства, в Омбудсмана цим питанням зацікавилися:

2
Тож слід сподіватися, що “рішення про подальші дії” може бути лише одне – у межах компетенції докласти зусиль для скасування цього залишкового нормативного непотребу.


Тематика публікації:                

Останні публікації цього розділу:

У громадах Півдня України проводять картування місцевого неурядового сектору

Правоохоронці та фахівці громад Чернігівщини посилюють спроможність з протидії гендерно зумовленому насильству

Участь громадян у процесах відновлення: кейс Березнегуватської громади (Миколаївщина)

Відбулась настановча сесія програми «Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення»

Курси англійської для переселенців стартують у 8 містах України

У Тернополі нагородили переможців всеукраїнського конкурсу «Золотий фліпчарт»