Оголошено переможців Docudays UA-2020

17 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив переможців та переможниць. 2 травня відбулась онлайн-церемонія нагородження, яку провели Ангеліна Карякіна та ...

Слайдер ГП, NEWWW(75)
Оголошено переможців Docudays UA-2020

17 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив переможців та переможниць. 2 травня відбулась онлайн-церемонія нагородження, яку провели Ангеліна Карякіна та Максим Щербина.

Традиційно фільми на Docudays UA змагалися в конкурсах DOCU/СВІТDOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО. Одна із десяти номінованих стрічок отримала нагороду у номінації «RIGHTS NOW!». Її вручили креативному документальному кіно, що досліджує сучасний світ і робить значний внесок у дискусію про людську гідність, свободу та рівність.

Серед десяти фільмів з усіх кінопрограм, що найкраще розповідають про захист прав людини та є цікавими молодіжній аудиторії, підліткове журі обрало стрічку, якій віддало свій приз. Також визначили фільм – призер глядацьких симпатій. Окрему стрічку організатори фестивалю відзначили премією імені Андрія Матросова. Усі переможці отримають нагороди авторства художниці Жанни Кадирової і грошовий приз у розмірі $1000. Спеціальну нагороду вручив медіапартнер фестивалю Current Time TV. Також було оголошено призерів Ukrainian Doc Preview.

Головну нагороду конкурсу DOCU/СВІТ отримав фільм «Земля блакитна, ніби апельсин» української режисерки Ірини Цілик.

Спеціальну відзнаку конкурсу DOCU/СВІТ отримала стрічка Андреса Фіґередо «Причина».

Головний приз конкурсу DOCU/УКРАЇНА отримує унікальна оповідь про сім’ю «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірини Цілик

Фільм «Ґрейкі» Енріке Рібеса отримує головну нагороду в конкурсі DOCU/КОРОТКО.

Спеціальну відзнаку в категорії DOCU/КОРОТКО вирішили віддати фільму «Колообіг» Олексія Радинського.

У номінації «RIGHTS NOW!» правозахисне журі визначило головним переможцем фільм «Опівнічний мандрівник» режисера Хассана Фазілі.

Спеціальні відзнаки «RIGHTS NOW!» отримали фільми «Будда в Африці» Ніколь Шефер та «WAR NOTE» Романа Любого.

З-поміж номінантів «RIGHTS NOW!» свій фільм-фаворит обрала телевізійна платформа Current Time. Нагороду здобув фільм «Опівнічний мандрівник» Хассана Фазілі, яка отримує від медіапартнера фінансову винагороду у розмірі $3000.

Призом пам’яті продюсера фестивалю Андрія Матросова організатори Docudays UA нагородили стрічку «WAR NOTE» Романа Любого.

Головний приз підліткового журі отримала стрічка «Безсмертний» Ксенії Охапкіної. Стрічці «Панки» Масьї Омса дісталася спеціальна відзнака підліткового журі.

Глядачі та глядачки обрали свого фаворита: ним став фільм режисера Романа Любого «WAR NOTE».

У межах індустрійної секції DOCU/ПРО відбулась презентація українських документальних повнометражних фільмів на стадії виробництва та постпродукції Ukrainian Doc Preview. Шість кінопроєктів було представлено відбірникам/-цям світових фестивалів і представникам/-цям міжнародних фондів, сейлз-компаній та броадкастерам. Переможців/-ниць Ukrainian Doc Preview цьогоріч очікувало шість призів.

Нагороду Українського інституту в розмірі 150 тис. грн на промоцію та дистрибуцію майбутнього фільму отримав фільм «Сіль з Бонневілю» режисера Семена Мозгового.

Приз від телевізійної платформи Current Time у розмірі $2000 отримала стрічка «Залізні метелики» Романа Любого.

«Щоденник нареченої Христа» Марти Смеречинської отримав дві нагороди. Приз East Silver Caravan Award, що передбачає підтримку з розповсюдження стрічки на міжнародних кінофестивалях протягом одного року. А також нагороду від DOK Leipzig, а саме дві акредитації для відвідин німецького кінофестивалю DOK Leipzig та DOK Co-Pro Market у жовтні 2020 року.

Нагороду розвитку талантів від Європейської асоціації документального кіно отримав проєкт «Ельфова вежа» режисерки Поліни Кельм. Команда стрічки отримує дві безкоштовні підписки на членство в Європейській асоціації документального кіно (DAE) протягом одного року з доступом до сервісів DAE, в тому числі онлайн-консалтинг та ексклюзивні нетворкінгові події.

Приз від організації Pitch the Doc отримує проєкт «Плай» режисерки Єви Джишиашвілі. Нагорода передбачає консультаційну сесію з розробки та промоції фільму. Консультувати команду стрічки будуть визначні експерт(к)и від Pitch the Doc протягом року.

Цьогоріч Ukrainian Doc Preview відбувся в партнерстві з Українським інститутом

До 10 травня на платформі docuspace.org доступні 43 документальні фільми з конкурсних та позаконкурсних програм 17 Docudays UA. А завтра, 3 травня, відбудеться глядацький день. Його розклад за посиланням.

Нагадуємо, що у зв’язку з карантином 17 Docudays UA вперше проходить онлайн. Глядач(к)ами фестивалю стали жителі та жительки усієї України.

 

Джерело: docudays.ua.


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Відбулася презентація та обговорення аналітичного звіту за результатами дослідження щодо задоволеності якістю послуг, які надаються людям поважного віку органами юстиції у Львівській області

Неграмотний регіон відьом та чаклунів: ГО PRO WOMEN UA руйнує радянські міфи та допомагає ВПО віднайти свій шлях у житті

Розпочався відбір заявок на програму “Креативна Європа” Perform Europe для перформативного сектору

“Реформа пробації: можливість обирати майбутнє”: висновки та підсумки конференції

«Кроки для спеціалістів. Управління людськими ресурсами»: нова можливість для територіальних громад

U-LEAD роз’яснює ОМС переваги спільної агарної політики Європейського Союзу