Активісти Мелітополя дослідили культурне розмаїття громади міста

У Мелітополі в рамках проєкту «Український Букет Народів»  відбулася Дослідницька майстерня культурного різноманіття.Під час майстерні, яка включала в себе тренінгову та дослідницьку частини ...

Додано:
bouquetofnations

64938628_643183929484214_8165228576296140800_o
Активісти Мелітополя дослідили культурне розмаїття громади міста

У Мелітополі в рамках проєкту «Український Букет Народів»  відбулася Дослідницька майстерня культурного різноманіття.

Під час майстерні, яка включала в себе тренінгову та дослідницьку частини (безпосередньо картування громади), тренерка Олеся Архіпова з’ясувала з учасниками та учасницями поняття «ідентичність», «конфлікт» і «добросусідство».  

Після тренінгової частини учасники(-ці) картування об’єдналися у невеликі групи і створили таблицю, в якій позначила: групи, з якими є конфлікт у місті, історії конфлікту, історії взаємодії і добросусідства. Після цього на орієнтовну карту міста нанесли історії конфлікту та історії добросусідства. 

«Цей день був надзвичайно пізнавальний! На воркшопі ми навчились картувати громаду, почули цікаві історій містян, дізналися більше про поняття «різноманіття». Особисто мене вразила історія про інтеркультурний табір «Мозаїка», який працює влітку на базі Мелітопольської міської єврейської общини. Я чула про нього раніше, бо він працює вже кілька років, але тільки сьогодні я дізналася про те, що кожен день в таборі присвячений окремій національності, її традиціям, кухні, одягу тощо.

На мій погляд, це дуже правильно вчити маленьких мелітопольців толерантностності і поваги до різноманіття громади. Дуже символічно, що такий захід пройшов в інтеркультурному Мелітополі, де тема різноманіття громади підіймається і впроваджується у всіх сферах життя міста. Дякую проекту «Український Букет Народів» і тренерці Олесі Архіповій за класний воркшоп і чудову підготовку, я щиро вважаю, що завдяки цьому проекту ми зможемо розширити свій потенціал і створити нові історії добросусідства нашої громади”, – поділилася регіональна координаторка проєкту Катерина Шнуренко. 

Своїми враженнями ділиться від воркшопу Зарєма Ібрагімова  – представниця Мелітопольського регіонального комітету сприяння поверненню кримських татар на історичну батьківщину “АЗАТ” : “Мені сподбалися методи, я навіть записала деякі. Нам пропонували стежити за людиною, це метод трикутника, і коли ми прийшли після обіду – треба було порахувати до 20 і так відбулася командна робота, яка об’єднує”.

 Учасники(ці) Дослідницької майстерні отримали сертифікати про здобуття навичок дослідження культурного різноманіття.

На наступний день, 27 червня, учасники майстерні та всі охочі відвідали Інтеркультурну зустріч Змінотворців. Це подія, на якій люди з різних сфер познайомилися один з одним для можливих майбутніх проектів чи співпраці, обмінювалися ідеями та досвідом. 

Це була справжня інтеркультурна зустріч, на якій кримські татари, представники Мелітопольського регіонального комітету сприяння поверненню кримських татар на історичну батьківщину «АЗАТ», та караїми, представники ГО «Мелітопольське караїмське товариство «ДЖАМААТ», згадували історії добросусідства, спільних виступів та заходів, зокрема історію постановки караїмської п’єси «Чігінітра», до якої був залучений Народний кримськотатарський ансамбль пісні та танцю «Гузель Кирим».

За результатами проекту буде видано Інтеркультурний путівник, який підсилить багатокультурний імідж міста, туристичну привабливість та стане інструментом представлення Дрогобича на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Посилання на проект Український Букет Народів        


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Відбулася презентація та обговорення аналітичного звіту за результатами дослідження щодо задоволеності якістю послуг, які надаються людям поважного віку органами юстиції у Львівській області

Неграмотний регіон відьом та чаклунів: ГО PRO WOMEN UA руйнує радянські міфи та допомагає ВПО віднайти свій шлях у житті

Розпочався відбір заявок на програму “Креативна Європа” Perform Europe для перформативного сектору

“Реформа пробації: можливість обирати майбутнє”: висновки та підсумки конференції

«Кроки для спеціалістів. Управління людськими ресурсами»: нова можливість для територіальних громад

U-LEAD роз’яснює ОМС переваги спільної агарної політики Європейського Союзу