У Южному пройшов дебатний турнір з політичних реформ серед старшокласників

19 квітня в приміщенні ЗОШ №1 відбувся дебатний турнір серед школярів. У межах кампанії «Активна Громада: право вибору»  у 30 містах по Україні проходять відбіркові інтелектуальні турніри. Дебати - ...

Додано:
andronko25

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
У Южному пройшов дебатний турнір з політичних реформ серед старшокласників

19 квітня в приміщенні ЗОШ №1 відбувся дебатний турнір серед школярів.

 У межах кампанії «Активна Громада: право вибору»  у 30 містах по Україні проходять відбіркові інтелектуальні турніри. Дебати – націлені на підвищення свідомості та політичної просвіти молоді, залучення її до дискусії про політичні реформи, розвиток потенціалу та творчих здібностей. 

 Захід відбувався за британським парламентським форматом. До участі у дебатному турнірі були запрошені учні старших класів місцевих загальноосвітніх навчальних закладів, вчителі, представники громадських організацій та ЗМІ.

 Теми для дебатування були запропоновані такі:

1. Кандидати повинні брати на себе відповідальність за виконання своїх програм.

2. Уряд має підвищити відповідальність за побутову корупцію.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Не дивлячись на те, що тематика була непростою, учасники доволі добре справлялись зі своїм завданням, показали гарний рівень знань, хороші вміння та риторичні здібності.

«Дебати в Южному проходять вже четвертий рік поспіль. Вважаю, що подібні заходи  розвивають вміння чітко формулювати свою думку, переконливо та аргументовано її доносити до опонентів. Дебати дають можливість виховати у собі та вдосконалити  ораторські здібності, навчитись працювати в команді, а також стати більш обізнаним в особливостях ведення змістовного та обґрунтованого діалогу», – вказав регіональний координатор ВІ «Активна Громада» у м Южному.

 За результатами оцінок журі, найбільшу кількість балів набрали Олександра Іщенко та Васюк Катерина, учениці 10 класу АШГ №3. Тепер переможців турніру чекатиме міжрегіональний дебатний турнір, який проходитиме у м. Кам’янець-Подільський, де команди-дебатери з різних куточків України змагатимуться за перемогу.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Примітка. Проект «Активна Громада: право вибору» впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

План відновлення та розвитку Новобілоуської громади: візія, стратегічні цілі і завдання відновлення

100 тисяч життів на рік: як тютюнова епідемія загрожує демографічному розвитку України

Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Києві

«STOPманіпулятор» — сказали студенти з Вінниці під час дводенного тренінгу

Як забезпечити перехід на безпечне програмне забезпечення, що посилить кіберстійкість України?

Понад пів тисячі молодих людей дослідили роль Молодіжної ради