Южненці навчалися читати та аналізувати програми кандидатів в Президенти

28 березня у м. Южному відбулося засідання Клубу «Активної Громади» на тему «Читання програм кандидатів в Президенти».У першій частині заходу учасники були ознайомлені із повноваженнями Президента ...

Додано:
andronko25

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Южненці навчалися читати та аналізувати програми кандидатів в Президенти

28 березня у м. Южному відбулося засідання Клубу «Активної Громади» на тему «Читання програм кандидатів в Президенти».

У першій частині заходу учасники були ознайомлені із повноваженнями Президента України згідно Конституції України. Активісти зазначали, що у процесі читання тієї чи іншої програми, громадянам необхідно знати, які  функції та обов`язки має Президент. Маючи дану інформацію, люди зможуть співставляти програму кандидата з його реальними можливостями на посаді.

У ході  засідання присутні мали можливість висловити свої думки щодо пріоритетних кроків, які має зробити кандидат після того, як стане Президентом.  До вашої уваги деякі із висловлювань людей:

- сприяти покращенню економічного клімату у країні

- стати незалежним від олігархів – побороти корупцію

- зменшити податки

- припинити війну

-  зупинити підвищення тарифів на комунальні послуги, або ж підняти пенсії та мінімальний прожитковий мінімум (як мінімум, втричі)

-  скоротити кількість депутатів ВР

- переглянути недосконалі пункти медичної реформи

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
У другій частині заходу учасникам було запропоновано розподілитись на групи та проаналізувати програми ТОП кандидатів у президенти України за відповідним алгоритмом з орієнтовними питаннями, на які люди мали звертати увагу при розгляді тієї чи іншої програми. Варто сказати, що з тексту наданих програм були прибрані згадки імені кандидата, або ж його політичної сили, аби забезпечити максимальну об`єктивність у ході читання та аналізу.

Під час аналізу та презентації напрацювань учасники засідання вказали,  що дані програми, на їхню думку, здебільшого збігаються із межами конституційних повноважень Президента України. А ще наголосили, що інформація, яка міститься в них, є чіткою та доступною для звичайного пересічного громадянина. До того ж, люди доволі легко відгадали, кому саме належать розглянуті ними програми.

У ході засідання представники ВІ «Активна Громада» презентували учасникам заходу  онлайн-інструмент «Вибори 2019: За кого голосувати?». Розробниками даного інструменту є Громадська організація «Центр UA». Завдяки даній можливості кожен охочий може ознайомитися з профайлами десяти найпопулярніших кандидатів, які змагаються за посаду Президента. Окрім цього, використовуючи даний інструмент, можна проаналізувати позиції кандидатів у 23 сферах політики, які входять до компетенції Президента та на які Президент може впливати. До того ж, тут виборці можуть пройти тест, вказати свої погляди на політику у вищезгаданих сферах і в фіналі побачити ТОП-3 кандидатів, з програмами яких збігаються їхні власні позиції.

“Необхідно уважно досліджувати передвиборчі програми кандидатів у Президенти. Це важливо, аби зрозуміти, які цілі ставить перед собою кандидат, наскільки вони відповідають інтересам громадян України та чи демонструє кандидат чіткі механізми їх потенційного досягнення. Детальний аналіз програм до того ж сприятиме підвищенню рівня  політичної культури громадян з одного боку, а з іншого – змусить кандидатів більш відповідально ставитись до своїх програм і обіцянок в майбутньому”- наголосив Андрій Коновалов, регіональний координатор ВІ «Активна Громада» у м. Южному.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Відбулася презентація та обговорення аналітичного звіту за результатами дослідження щодо задоволеності якістю послуг, які надаються людям поважного віку органами юстиції у Львівській області

Неграмотний регіон відьом та чаклунів: ГО PRO WOMEN UA руйнує радянські міфи та допомагає ВПО віднайти свій шлях у житті

Розпочався відбір заявок на програму “Креативна Європа” Perform Europe для перформативного сектору

“Реформа пробації: можливість обирати майбутнє”: висновки та підсумки конференції

«Кроки для спеціалістів. Управління людськими ресурсами»: нова можливість для територіальних громад

U-LEAD роз’яснює ОМС переваги спільної агарної політики Європейського Союзу