Консультант з планування місцевого економічного розвитку в програму USAID DOBRE/LED Planning Consultant for USAID DOBRE Program

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
GC_UkraineHR

вакансія
Консультант з планування місцевого економічного розвитку в програму USAID DOBRE/LED Planning Consultant for USAID DOBRE Program

Глобал Комьюнітіз (Global Communities) шукає кваліфікованих консультантів на короткий термін в проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE):

Посада:                                                  Індивідульні консультанти з планування місцевого економічного розвитку (до 6 позицій) для покращення процесу планування МЕР у громадах програми DOBRE.

Період роботи:                                    До 12 місяців.

Місце роботи:                                      Київ і об’єднані територіальні громади Дніпропетровської, Миколаївської, Харківської, Херсонської, Кіровоградської, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Робоче навантаження:                     Максимум 64 робочих дні, включаючи фасилітаційні візити до громад, написання звітів та презентації на заходах DOBRE. Точна кількість днів буде визначена індивідуально для кожного консультанта.

Коло повноважень

Передумови

Глобал Комьюнітіз (Global Communities) виконує проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) в Україні. Цей п’ятирічний проект стартував у 2016 році і надає допомогу лідерам нових Об’єднаних Територіальних Громад (ОТГ) для кращого управління ресурсами, підвищення якості комунальних послуг, стимулювання місцевої економіки та підвищення залученості громадян. DOBRE допомагає зацікавленим громадам шляхом участі в процесі стратегічного планування із залученням громадян, виявлення проблем та розподілу ресурсів. На основі отриманого стратегічного плану розвитку DOBRE допомагає лідерам громад створювати та реалізовувати програми та проекти, що відповідають пріоритетним потребам громад.

Опис програми DOBRE

DOBRE працює із 75 об’єднаними територіальними громадами у 7 областях України і надає підтримку за декількома напрямками, зокрема Місцевий Економічний Розвиток (МЕР), і саме за цим напрямком працюватимуть консультанти. Дані 75 громад поділені на три когорти, консультанти будуть залучені до роботи з третьою когортою.

Команда DOBRE надає допомогу громадам у грантовій формі, а також через робочі семінари, конференції, зустрічі з експертами та консультантами з питань МЕР. DOBRE сприяє створенню робочих груп з питань МЕР у громадах, розробці програм з питань МЕР, економічних профілів громад та проектів для реалізації програм МЕР. DOBRE планує співфінансувати деякі проекти для підтримки місцевого економічного розвитку в цільових громадах.

В рамках цієї сфери діяльності DOBRE шукає консультантів, які мають навички та спроможність навчати та консультувати робочі групи з МЕР у громадах, використовуючи методологію DOBRE та власну експертизу.

Обсяг та завдання

Кожен консультант буде відповідальний за певну кількість (орієнтовно по 4) із 28 громад третьої когорти DOBRE у визначених областях.

Завдання включають:

  • Консультування з планування МЕР з виїздом у громади

    З метою системного покращення місцевого економічного клімату, програма DOBRE порекомендувала кожній громаді створити робочу групу з МЕР, котра включає представників від влади, бізнесу, молоді, громадськості та освіти. Під час інсування проекту та після його закінчення, ця група повинна проводити регулярні обговорення та ініціювати основні рішення у даній сфері. Важливим завданням консультанта є супроводження робочих груп у впровадженні DOBRE МЕР методології у їхніх громадах. Ключовим завданням робочої групи з МЕР є заповнення та публікація Економічного Профілю громади та Програми з МЕР. DOBRE розробили типові зразки цих документів. Програми з МЕР повинні містити піблічно обговорені із зацікавленими сторонами та розроблені проекти, направлені на:

    • Підтримку існуючого бізнесу;
    • Стимулювання підприємництва;
    • Розвиток трудових ресурсів та підвищення рівня працевлаштування серед населення;
    • Залучення нового бізнесу та інвестицій.

 

  • Долучення до семінарів та конференцій DOBRE
    Консультанти з планування МЕР відповідно до запиту будуть презентувати власні знання та досвід під час семінарів та конференцій на запит. Вони також можуть ініціювати заходи та навчальні тури з метою покращення планування з МЕР у громадах
  • Додаткове завдання: базуючись на методології DOBRE та досвіді, розробка посібника щодо збірки кращих практик МЕР (для одного-ї із консультантів) Команда DOBRE розробила методологію з планування та оцінки для допомоги громадам у досягненні їхніх цілей з МЕР. Планується, щоб ця методологія була надалі покращена через роботу з консультантами з планування та оформлена у зручний формат. Для подальшого поширення даної методології та досвіду, необхідно, щоб один із консультантів розробив посібник з корисними порадами щодо розвитку МЕР для інших громад в Україні. DOBRE також залучить окремого дизайнера для візуального оформлення матеріалів. Кандидати, зацікавлені у подачі на дане завдання, повинні вказати про це у мотиваційному листі своєї заявки. Передбачається, що ця людина має хороші навички письма українською, здатніть читати та робити дослідження кращих МЕР практик англійською та добре розуміння того, як працюють місцеві громади.

 

DOBRE очікує від консультантів наступних результатів діяльності:

(розраховано за умов, що один консультант працює із 4 громадами)

 

Завдання #

Результат діяльності

Опис

Термін виконання

Робочі дні

1.

Економічні профілі громад (форма буде надана), заповнені та опубліковані на сайті кожної громади.

По одному візиту до громади на зустріч з робочою групою  МЕР та подальша координація онлайн. Затверджена програма зустрічі та план перед кожним візитом, описаний звіт на 1 сторінку та надісланий DOBRE після кожного візиту.

30 липня 2019 року

До 12 днів

 2.

Розробка Плану з МЕР для кожної громади, який включає детальний аналіз як мінімум двох проектів з місцевого економічного розвитку з приблизним розрахунком бюджетів, кроків виконання та презентацій.

По три візити до громади на зустріч з робочою групою МЕР та подальша комунікація телефоном/онлайн.  Затверджена програма зустрічі та план перед кожним візитом, описаний звіт на 1 сторінку та надісланий DOBRE після кожного візиту.

30 жовтня 2019 року

До 36 днів

 3.

Долучення до семінарів та конференцій DOBRE (на запити).

Фасилітація, презентація та дослідження;

Протягом 12 місяців контракту

До 6 днів

 4.

Додаткове завдання: посібник щодо використання методології DOBRE з МЕР для інших об’єднаних громад (один консультант).

Розробка 10-15 сторінкового посібника для українських громад, базованого на наших дослідженнях, планувальних процесах та здобутому досвіді з МЕР.

28 лютого 2020  року

До 10 днів

 

Додатково передбачається, що обрані консультанти відвідають одноденну координаційну сесію DOBRE з місцевого економічного розвитку у Києві для того, щоб спланувати та скоординувати передбачені у громадах заходи. Переїзд з/до Києва буде відшкодовано та проживання (у окремій кімнаті) забезпечено програмою DOBRE. Консультант буде відповідальний за організацію поїздок до громад у координації з праціниками регіональних офісів, а також центрального офісу в Києві.

Кваліфікація та досвід роботи консультантів

Консультант повинен мати наступні кваліфікації:

  • Успішний досвід з консультування у органах місцевого самоврядування з місцевого економічного розвитку;
  • Успішний досвід з проведення навчання та фасилітації заходів;
  • Продемонстроване розуміння місцевого управління та децентралізації;
  • Ефективні презентаційні та навички публічних промов;
  • Знання англійської мови буде перевагою для читання та розуміння інформації про кращі світові практики з місцевого економічного розвитку;
  • Готовність подорожувати Україною.

Координація та звітування

Консультант буде координувати свою роботу з командою DOBRE з місцевого економічного розвитку та звітуватиме Фахівцю з місцевого економічного розвитку. Кожне завдання, передбачене у контракті, повинно бути сплановане та попередньо затверджене. Кожен виїзд до громади повинен бути завершений наданням короткого підсумкового та рекомендаційного звіту.

Процедура подання заявок

Заявки повинні бути підготовлені та надіслані до 15:00 за київським часом 31 березня 2019 року в електронному вигляді на адресу: [email protected], зазначаючи в темі листа «Консультант з планування місцевого економічного розвитку».

До всіх заявок потрібно додавати:

  • Короткий опис (не більше ніж 2 сторінки) експертних знань і досвіду заявника, виділяючи ті аспекти, що є особливо важливі для цього завдання;
  • Резюме (максимум 3 сторінки);
  • Приклади раніше розроблений посібників, статтей, повз’язаних із даним завданням (якщо такі є в наявності);
  • Очікувана щоденна плата за консультаційні послуги (у доларах США).


Останні публікації цього розділу:

Вакансія: Consultant for the development of the template for the analytical note and performing writing analysis and visualization on the Community Action progress in Q2FY24 - Community Action for HIV Control

Водій/ка з власним авто

Радник/ця з адвокації

Senior Digital Innovation and Cyber Education Consultant / Старший/а консультант/ка з цифрових інновацій та кібер-освіти

Заступник/ця голови організації

Старший(а) менеджер(ка) з комунікацій