Компанії створили унікальний буклет про професії та кар’єру у сфері інформаційних технологій

Центр «Розвиток КСВ» спільно з компаніями BAKOTECH Group та SAP Ukraine розробили унікальний буклет «Твоє майбутнє у сфері інформаційних технологій». Публікація створена в рамках освітнього проекту ...

Додано:
CSRUSER

it-1
Компанії створили унікальний буклет про професії та кар’єру у сфері інформаційних технологій

Центр «Розвиток КСВ» спільно з компаніями BAKOTECH Group та SAP Ukraine розробили унікальний буклет «Твоє майбутнє у сфері інформаційних технологій». Публікація створена в рамках освітнього проекту «Карта професій», щоб допомогти учням та студентам зорієнтуватися у виборі майбутньої професії, зрозуміти особливості сфери інформаційних технологій та побачити перспективи кар’єрної реалізації у цій галузі. В основі буклету лежать практичні поради та матеріали від провідних українських компаній, а що найцікавіше – реальні історії фахівців, що побудували кар’єру у сфері інформаційних технологій.

Буклети поширюватимуться серед закладів загальної середньої освіти, що є учасниками спільноти «Кар’єра мрії», для використання у 5-10 класах під час розроблених Центром «Розвиток КСВ» курсів «Бесіди про кар’єру», що отримали гриф МОН. Розповсюдження освітнього проекту «Карта професій» планується з вересня 2019 року на всі заклади загальної середньої освіти в Україні.

Буклет знаходиться у відкритому доступі на порталі у розділі – «Вибір професії». Ним вже сьогодні можуть користуватися батьки та діти.

«IT-сфера – дуже популярна сфера в Україні. Молодь хоче бути IT-шниками, тому в рамках цієї карти професій ми прагнули спільно з компаніями продемонструвати кар’єру в IT, роль жінок в IT, і навички, які потрібні, щоб бути IT-шником. Ми хотіли продемонструвати важливість постійного навчання, і того, що не буває легких грошей. Вдячна двом компаніям за те, що об’єднались і зробили значний внесок для розвитку всього сектору – це і є лідерство в соціальній відповідальності», – зазначає Марина Саприкіна, Голова правління Центру «Розвиток КСВ».

За даними інноваційного парку UNIT.City, ІТ-галузь посідає друге місце за обсягами українського експорту, адже близько 80% ІТ-ринку – це експортні компанії, що розробляють програмне забезпечення на замовлення іноземних клієнтів. Окрім  того, 20% компаній – світових лідерів у сфері розробки програмного забезпечення для мобільних платформ – мають офіси в Україні, а загалом у країні налічується чотири тисячі IT-компаній.

Як повідомив Президент України Петро Порошенко на Всеукраїнському громадському форумі «Відкритий діалог», що відбувся у Києві 9 лютого 2019 року: «IT-сектор щороку зростає більш ніж на 20%, і вже зараз його частка у ВВП України складає 4%, він вже зараз дає високооплачувану роботу більш ніж 150 тисячам українців, і очікується, що через 1,5-2 роки ця цифра сягне 200 тисяч».

За результатами дослідження Асоціації «IT Ukraine» та Офісу ефективного регулювання (BRDO), проведеного у жовтні 2018 року, експерти прогнозують, що до 2025 року ІТ-галузь зросте майже удвічі. За їхніми оцінками, в найближчі п’ять років у світі буде створено понад 5 мільйонів нових робочих місць в IТ-галузі.

«Один з основних постулатів корпоративної соціальної відповідальності компанії SAP – розвиток нового покоління, добре обізнаного зі світом ІТ. Ми переконані, що це допоможе молоді отримати необхідні знання для швидкої адаптації у професійному світі майбутнього. Буклет відкрив особливості кожного фаху в сфері  ІТ та допоміг розібратися в цьому різноманітті позицій. Адже дуже важливо кожній людині зрозуміти, який фах буде до душі, та розвиватися в бажаному напрямку.» – коментує Ольга Галік, керівник проектів КСВ в SAP Ukraine.

«Варто замислюватись про вибір професії зі шкільної лави, адже правильно обраний ВНЗ допомагає зробити перший крок у доросле життя. Сфера ІТ зараз стрімко розвивається та користується попитом серед молоді. Проте багато випускників приймають рішення перекваліфіковуватися після кількох курсів або, навіть, після завершення ВНЗ інших спеціальностей. Очевидно, що на це витрачається багато часу та сил, тим більше, якщо немає відповідного технічного підґрунтя. Саме тому ми підтримали проект «Карта професій»: на нашу думку, це є надважливим – якомога раніше зрозуміти, яка саме професія дійсно стане улюбленою справою по життю. До слова, група компаній БАКОТЕК залюбки приймає на стажування випускників технічних спеціальностей для отримання практичних навичок та безцінного досвіду роботи у ІТ-сфері», – додає Тетяна Гнідець, HR-менеджер BAKOTECH Group.

__________________________________________

Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація, яка вже більше 10 років займається впровадженням соціальної відповідальності задля системних і якісних змін в Україні. Організація працює над 4-ма пріоритетними напрямками: КСВ в кризові часи, розвиток освіти, соціальна відповідальність державних органів влади, просування України за кордоном – та об’єднує 40 компаній в Україні. Детальніше на: www.csr-ukraine.org

Компанія SAP, один із світових лідерів на ринку корпоративних застосунків, допомагає організаціям будь-якого розміру та спеціалізації ефективніше управляти своїм бізнесом. Будь то допоміжні служби або рада директорів, склад або магазин, настільні або мобільні додатки – рішення SAP дозволяють підвищити ефективність взаємодії окремих співробітників і організацій в цілому, сформувати глибоке розуміння бізнесу та створити конкурентну перевагу. Рішеннями та сервісами SAP користуються понад 380 000 клієнтів, передові технології компанії гарантують високу рентабельність, сприяють безперервній адаптації та стійке зростання. На український ринок компанія SAP вийшла в 1995 році. В Україні клієнтами SAP є понад 250 державних організацій, а також підприємств різних секторів і галузей. SAP активно бере участь у розвитку національних ІТ-кадрів України, співпрацюючи з провідними вузами країни в рамках глобальної програми «Університетський Альянс». Детальніше на:  www.sap.ua

БАКОТЕК® – міжнародна група компаній, один з лідерів в сфері фокусної Value Added IT-дистрибуції. БАКОТЕК поставляє рішення провідних світових ІТ виробників – лідерів у своїх сегментах, надаючи професійну «до» і «пост» продажну, маркетингову і технічну підтримку для партнерів і кінцевих замовників. Територіально група компаній працює в 26 країнах на ринках Східної Європи, Балтії, Центральної Азії, СНД, Балкан з офісами в Празі (Чехія), Кракові (Польща), Ризі (Латвія), Києві (Україна), Астані (Казахстан). На локальних ринках компанія працює через налагоджену партнерську мережу, яка налічує понад 1000 активних партнерів. З ключовими інтеграторами реалізовуються масштабні проекти з впровадження рішень для кінцевих замовників з різних сегментів бізнесу. Детальніше на: www.bakotech.ua


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Відбулася презентація та обговорення аналітичного звіту за результатами дослідження щодо задоволеності якістю послуг, які надаються людям поважного віку органами юстиції у Львівській області

Неграмотний регіон відьом та чаклунів: ГО PRO WOMEN UA руйнує радянські міфи та допомагає ВПО віднайти свій шлях у житті

Розпочався відбір заявок на програму “Креативна Європа” Perform Europe для перформативного сектору

“Реформа пробації: можливість обирати майбутнє”: висновки та підсумки конференції

«Кроки для спеціалістів. Управління людськими ресурсами»: нова можливість для територіальних громад

U-LEAD роз’яснює ОМС переваги спільної агарної політики Європейського Союзу