Головному позаштатному спеціалісту, “експерту” Департаменту ОЗ Полтавської ОДА пропонують оголосити догану

Стан та рівень надання паліативної та хоспісної допомоги в місті та області не є таким гарним, щоб висувати на «медичний Оскар»  в номінації: «Найкращий медичний працівник» – Людмила Миколаївна ...

Додано:
socium.pl

Головному позаштатному спеціалісту Департаменту ОЗ Полтавської ОДА пропонують оголосити догану
Головному позаштатному спеціалісту, “експерту” Департаменту ОЗ Полтавської ОДА пропонують оголосити догану

Стан та рівень надання паліативної та хоспісної допомоги в місті та області не є таким гарним, щоб висувати на «медичний Оскар»  в номінації: «Найкращий медичний працівник»Людмила Миколаївна Самолеліс, заступника головного лікаря з медсестринства Полтавської обласної клінічної психіатричної лікарні ім. О.Ф. Мальцева, Голову Асоціації медичних сестер Полтавської області», (посилання: https://np.pl.ua/2018/04/stalo-vidomo-hto-z-poltavschyny-borotymetsya-za-medychnyj-oskar/), повідомив керівник інформаційного проекту «Привернення уваги громади та влади до розвитку хоспісного руху на Полтавщині» Андрій Олєйніков.

42

Дана посадова особа також є заступником голови регіональної ради Поважної ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» по Полтавській області, тому не дивно, як вона потрапила у цей список. А також, головним позаштатним спеціалістом з паліативної та хоспісної медицини ДОЗ Полтавської ОДА, чи “експертом” з паліативної та хоспісної медицини, ніяк не визначиться, постійно змінює визначення посади та ще багато посад, наче як в колекціонера!!! То вона називає себе так, то по-іншому, в залежності, як їй вигідно, мабуть вже настільки заплутатась у посадах, що і сама точно не знає. А тепер нам ордени подавай з преміями!!! Медалі, грамоти, почесні звання, нам вже не підходять!!!

Я не проти відзначення заслужених працівників, але тільки не в цьому випадку. Завдяки її «бурхливій» діяльності в Полтаві ї досі не створено хоспісний стаціонар, попри доручення ОДА, згідно п.3 плану заходів Полтавської облдержадміністрації щодо розвитку паліативної та хоспісної допомоги в 2016-2010 р.р., передбачено, до 01.10.2016 року відкриття хоспісного відділення на 25 ліжок у м. Полтава. Одночасно з цим, згідно п.1 доручень директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації від 17.10.2014 «Про стан надання паліативної та хоспісної допомоги», аналогічну установу потрібно було створити до 01.11.2014 року та інших доручень. Дані доручення були покладені на профільного заступника міського голови Полтави  з питань діяльності виконавчих органів та керівника міського управління охорони здоров’я. Департамент сам надавав доручення, сам їх не контролював, стаціонару немає, а тут таке подання відповідальній за це «посадовій особі».

 Даний фахівець чи “експерт” проводить ганебні прес-конференції з «громадськими діячами» сумнівної репутації, які своїми відео обіцянками вводять суспільство Полтави в оману та дискредитують Департамент охорони здоров’я такими діями, посилання: https://www.youtube.com/watch?v=07nJkzbGYM8  Звичайно ж вони нічого не створили, враховуючи вигляд на відео, стан та поведінку «громадського діяча», це і не дивно. Наразі, Полтавська обласна благодійна організація «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» перебуває у стані ліквідації, що унеможливить надалі її директору видавати себе за благодійника на теренах ДОЗ Полтавської ОДА.

Зазначена особа не змогла  відповісти на запит, щодо причин відсутності в місті хоспісного стаціонару та підсунула керівнику ДОЗ Полтавської ОДА на підпис зовсім інший документ, в якості відповіді на запит, посилання: https://www.prostir.ua/?news=departament-ohorony-zdorovya-poltavskoji-oblderzhadministratsiji-ne-kontrolyuje-hid-vykonannya-vlasnyh-doruchen

ЇЇ ніхто не тягнув за вуха і не змушував займати посаду головного позаштатного спеціаліста з паліативної та хоспісної медицини ДОЗ Полтавської ОДА чи “експерта”  ДОЗ Полтавської ОДА з паліативної та хоспісної медицини, таку посаду мають займати лікарі-онкологи, або терапевти, но не медичні сестри, навіть напівголовні. Цей ж і результат роботи на посаді, стаціонару немає, ніхто за це відповідальності не отримав, все чудово, висуваємо самі себе на «медичний Оскар» з премією в 100 000 грн., і їдемо далі, таку зухвалість ще пошукати треба!

«Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості».

Якби стаціонар створили в місті, то нехай, хоч на зірку Героя себе висуває. Коли рівень надання паліативної та хоспісної допомоги в області є низьким, висувати відповідальну за це особу та ще такого “експерта” на такі нагороди є завчасним, подяки на 60 років і урочисті проводи на пенсію має бути вдосталь. Можливо, у психіатричній лікарні імені О.Ф.Мальцева, де основне місце роботи «номінанта» є багато трудових подвигів, але тільки не на ниві головного позаштатного спеціаліста з паліативної та хоспісної медицини чи “експерта” ДОЗ Полтавської ОДА, де потрібно перейматись питаннями розвитку такої медицини на рівні області.

Якщо провести соціологічне опитування серед родин онкологічних хворих, чи задоволені вони такою роботою номінованого «спеціаліста» по області, звичайно відсоток підтримки дій «посадовця» буде пропорційний реальній її роботі в якості головного позаштатного спеціаліста з паліативної та хоспісної медицини чи “експерта” ДОЗ Полтавської ОДА, враховуючи викладене, дану нагороду доцільно буде віддати більш заслуженому працівнику. Запит про догану «фахівцю» по сукупності питань, з проханням відкликати подання на «медичний Оскар» щодо неї персонально, я відправив до Департаменту. в Запиті знову задав ті питання, на які «номінант» не надав відповіді, бо онкологічним хворим, членам їхніх родин буде цікаво про це дізнатись. Якщо не вмієш працювати на багатьох посадах, звільни одну, відразу стане легше, зазначив Андрій Володимирович.

Попередній матеріал з цієї тематики, «Департамент охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації не контролює хід виконання власних доручень», посилання: https://www.prostir.ua/?news=departament-ohorony-zdorovya-poltavskoji-oblderzhadministratsiji-ne-kontrolyuje-hid-vykonannya-vlasnyh-doruchen


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Відбулася презентація та обговорення аналітичного звіту за результатами дослідження щодо задоволеності якістю послуг, які надаються людям поважного віку органами юстиції у Львівській області

Неграмотний регіон відьом та чаклунів: ГО PRO WOMEN UA руйнує радянські міфи та допомагає ВПО віднайти свій шлях у житті

Розпочався відбір заявок на програму “Креативна Європа” Perform Europe для перформативного сектору

“Реформа пробації: можливість обирати майбутнє”: висновки та підсумки конференції

«Кроки для спеціалістів. Управління людськими ресурсами»: нова можливість для територіальних громад

U-LEAD роз’яснює ОМС переваги спільної агарної політики Європейського Союзу