Конкурс малих грантів на підтримку молодіжних платформ у Донецькій і Луганській областях

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


грант
Конкурс малих грантів на підтримку молодіжних платформ у Донецькій і Луганській областях

Програма розвитку ООН (ПРООН) запрошує неурядові організацій та групи активних громадян  взяти участь у конкурсі малих грантів на підтримку молодіжних платформ у Донецькій і Луганській областях. Кінцевий термін подачі заявки – 30 квітня 2018 року.Ініціатива реалізується ПРООН за фінансової підтримки урядів Швеції та Швейцарської Конфедерації в межах Програми відновлення та розбудови миру. 

Загальна стратегія конкурсу полягає у підтримці молодіжних проектних ініціатив, що покликані налагодити діалог між соціальними групами чи громадами, що мають різні погляди на ситуацію в Україні, зокрема молодіжні ініціативи з діалогу між громадянами різних регіонів країни, переселенцями та місцевими жителями, силовими органами та особами, що постраждали від різних подій тощо.

Метою конкурсу є сприяння розвитку молодіжних діалогових  ініціатив від різного виду медіації та фасилітації до проведення діалогів між соціальними групами та громадами з різними поглядами; головними елементами ініціатив будуть питання розбудови миру та застосування існуючого досвіду для попередження загострення протистояння між різними групами населення та громадами.

Одним із засобів досягнення таких цілей конкурсу і є діяльність молодіжних платформ – місць для навчання, генерації нових ідей, проведення презентацій, майстер-класів, зустрічей та якісного відпочинку молоді. Їх діяльність організується у вигляді відкритого простору для комунікації молоді та реалізації молодіжних ініціатив, майданчика для співпраці молоді з владою, бізнесом і різними категоріями населення в цілому.

Зважаючи на те, що ключовими складовими діяльності ПРООН є залучення молоді до громадської діяльності, активізація її соціальної згуртованості, залучення до процесів прийняття рішень та управління в громадах, метою конкурсу є відбір молодіжних проектних ініціатив для подальшого фінансування згідно з правилами ПРООН, спрямованих на:

(1)   створення та підтримку інфраструктури для діалогу (діалогових молодіжних майданчиків/платформ);

(2)   відбудову довіри з місцевими жителями, з місцевою владою і представниками державних органів, з ключовими організаціями, підприємцями, лідерами думок і формування мережі «агентів змін», які інформуватимуть громаду про основні принципи діалогу та методи попередження і урегулювання конфліктів, організовуватимуть простір і логістику для проведення діалогів та співпрацюватимуть із фасилітаторами, а також моторитимуть рівень конфліктності в громаді та комікуватимуть запити на діалоги та підтримку.

Учасниками конкурсу можуть бути групи молодих активних громадян, молодіжні лідери, громадські організації, що здійснюють діяльність на території  Луганської та Донецької областей, які в установленому порядку зареєстрували проекти, попередньо затверджені рішенням відповідного органу конкурсу – Ради конкурсу.

До розгляду будуть прийняті проектні заявки, які відповідають цільовій спрямованості конкурсу та Програми відновлення та налагодження миру, орієнтовані на населення та сприятимуть:

·         удосконаленню механізмів громадської безпеки та соціальної згуртованості;

·         модернізації молодіжної інфраструктури в населених пунктах;

·         поліпшенню обізнаності в громадах щодо прав людини, методів попередження і урегулювання конфліктів тощо;

·         поліпшенню навичок молоді та усвідомленню відповідальності перед громадами як їх соціально-активних жителів;

·         поліпшенню координації між молоддю та іншими групами громадян, органами внутрішніх справ, місцевими органами влади та іншими зацікавленими сторонами в забезпеченні громадської безпеки та підвищенні рівня соціальної згуртованості;

·         підвищенню рівня доступу молоді до інноваційної соціальної інформації та механізмів підтримки її активності з різноманітних джерел.

Також до розгляду будуть прийняті будь-які інші ініціативи, доцільність яких можна обґрунтувати з точки зору зміцнення громадської безпеки та соціальної згуртованості молоді.

Рада конкурсу прийме рішення щодо фінансування відібраних ініціатив, що відповідатимуть і надійдуть на конкурс відповідно до типів проектів:

Тип проектів

Обсяг фінансування, дол. США

Аплікаційна форма

1-й  (А)

<2 000

Додаток А

2 –й (Б)

>2 000

Додаток Б


Форми проектних заявок для заповнення учасниками конкурсу

· “А” – проекти вартістю менше 2 000 дол. США, спрямовані на покращення молодіжної інфраструктури: обладнання, ремонтні роботи, придбання меблів, проведення різноманітних діалогових заходів;

Форму заявки для подання проектної ініціативи типу “А” можна завантажити тут.

· “Б” – проекти вартістю понад 2 000 дол. США, але не більше 20 000 дол. США, спрямовані на покращення молодіжної інфраструктури: обладнання, ремонтні роботи, придбання меблів і проведення різноманітних діалогових заходів.

Форму заявки для подання проектної ініціативи типу “Б” можна завантажити тут.

Фінансування конкурсу здійснюється за кошт країн-донорів, бюджетних, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

Проект не містить обов’язкової вимоги щодо співфінансування, проте тим заявникам, які нададуть внесок від організації (не менше 10% від загального бюджету проекту), буде надано перевагу. Внески можуть бути як фінансовими, так і негрошовими.

Обсяги фінансування заходів з реалізації проектів активістів громад-переможців конкурсу визначаються щодо кожного проекту за згодою партнера конкурсу та з урахуванням рекомендацій Ради конкурсу під час розгляду поданих проектів.

Якщо проект відноситься до типу “Б”, організація-грантоотримувач отримає авансовий платіж на заплановану діяльність у межах грантової угоди. Розмір авансового та подальших платежів буде зафіксовано у грантовій угоді. Його визначатимуть індивідуально з огляду на загальний розмір гранту, тип діяльності тощо. Наступні транші виділятимуть після отримання та затвердження ПРООН проміжних звітів організації.

Дозволені витрати

Прийнятними вважаються витрати, які:

· необхідні для досягнення цілей і завдань проекту;

· відповідають принципу  ефективності та економічності витрат («найвища якість за найнижчу ціну»);

· підтверджені документацією фінансово-бухгалтерської звітності.

Кошти, надані в межах конкурсу, можуть бути використані винятково для оплати:

  • праці персоналу організації та залучених експертів;
  • товарів і послуг, необхідних для реалізації проектної діяльності;
  • комунікаційних та інформаційних послуг;
  • консультаційних послуг, необхідних для досягнення проектних цілей;
  • обслуговування заходів та інших послуг, передбачених проектною діяльністю;  
  • друкарських, типографських і копіювальних послуг;
  • послуг зв’язку (телефон, інтернет);
  • витратних матеріалів і канцелярських товарів;
  • транспортних та інших витрат, пов’язаних із відрядженням.

Неприйнятними є витрати, пов’язані з:

  • підготовкою проектної пропозиції для участі в конкурсі;
  • сплатою боргів;
  • відшкодування витрат, пов’язаних із коливанням валютного курсу;
  • міжнародними відрядженнями;
  • орендою офісу/приміщень.

Кінцевий термін подачі проектних заявок – 30 квітня 2018 року.

Проектні заявки встановленої форми слід надсилати на електрону адресу координатора конкурсу: [email protected].

Джерело: ПРООН в Україні.


Останні публікації цього розділу:

Відеограф для створення соціальної реклами

Тендер на реалізацію комунікаційної кампанії

Тендер на закупівлю канцелярських товарів та товарів для творчості для дитячих центрів

Тендер на послуги з надання в оренду конференц-залу

Конкурс на закупівлю послуг фотозйомки заходів під час реалізації проєкту ГО “Сильні громади”

Тендер на закупівлю товарів (ФОТО камера, Електричне гончарне коло, Фото принтер, Стільці розкладні, Стіл офісний розкладний, Етажерка на колесах)