Точка відліку: повернутися додому назавжди

10 березня 2018 року до Реабілітаційного центру «Шанс» (Харків) завітав пересувний кіноклуб медіа-просвіти Docudays UA «ДУМАй!».Модератор кіноклубу правозахисник Юрій Чумак представив документальну ...

Додано:
kobzar

DSC04269
Точка відліку: повернутися додому назавжди

10 березня 2018 року до Реабілітаційного центру «Шанс» (Харків) завітав пересувний кіноклуб медіа-просвіти Docudays UA «ДУМАй!».

Модератор кіноклубу правозахисник Юрій Чумак представив документальну стрічку «Точка відліку» (Польща, режисер Міхал Щесняк) з репертуару кіноклубів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

У фільмі йдеться про Анету, яка в юнацтві «бунтувала по повній», і в результаті опинилася у в’язниці за вбивство власної бабусі. Обдумавши своє буття, Анета, на шляху до умовно-дострокового звільнення, вирішує доглядати жінок поважного віку в будинку престарілих. Одна з його мешканок, Гелена, є хворою з раннього дитинства, проте вилучає оптимізм і віру. На її думку, в молодої жінки є все, чого тільки можна бажати, і життя можна почати знову. З нової точки відліку.

Закінчується фільм дуже символічно: Анета телефонує до матері й каже у слухавку: «Я повертаюся додому назавжди».

По завершенні перегляду Ю. Чумак відповів на питання присутніх та зазначив, що ніколи не запізно змінити свій образ життя, переосмислити його та стати на шлях одужання – морального та фізичного. Щоб повернутися з реабілітаційного центру додому, до своїх близьких – назавжди!

Довідка: Реабілітаційний центр «Шанс» (Харків) надає комплексну допомогу людям, які потрапили в наркотичну, алкогольну чи ігрову залежність. У роботі фахівці Реабілітаційного центру використовують програму «12 кроків», яка застосовується в усьому світі для реабілітації людей з різними формами залежності.

Фото Андрія Чумака


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Відбулася презентація та обговорення аналітичного звіту за результатами дослідження щодо задоволеності якістю послуг, які надаються людям поважного віку органами юстиції у Львівській області

Неграмотний регіон відьом та чаклунів: ГО PRO WOMEN UA руйнує радянські міфи та допомагає ВПО віднайти свій шлях у житті

Розпочався відбір заявок на програму “Креативна Європа” Perform Europe для перформативного сектору

“Реформа пробації: можливість обирати майбутнє”: висновки та підсумки конференції

«Кроки для спеціалістів. Управління людськими ресурсами»: нова можливість для територіальних громад

U-LEAD роз’яснює ОМС переваги спільної агарної політики Європейського Союзу