До гірського села на Прикарпатті завітала молодь колядувати

 Доброю традицією стала співпраця громадських організацій “Молода Просвіта Прикарпаття” та Ротарі е-Клуб Україна, які щороку в час Різдва проводять благодійні заходи на Прикарпатті. Цими вихідними на ...

IMG_8064-300x200
До гірського села на Прикарпатті завітала молодь колядувати

 

Доброю традицією стала співпраця громадських організацій “Молода Просвіта Прикарпаття” та Ротарі е-Клуб Україна, які щороку в час Різдва проводять благодійні заходи на Прикарпатті. Цими вихідними на Старий Новий рік зі святковим концертом завітали юні вихованці Клубу обдарованих дітей у гірське село Вербівка, що на Рожнятівщині. У місцевому закладі культури зібралося біля трьох сотень глядачів, серед яких багато діточок. Протягом півторагодинного дійства присутні насолоджувалися співом трьох ансамблів, п’яти виконавців та одного дуету. Крім щедрівок і коляди, лунали і улюблені народні пісні в сучасному аранжуванні. Приємним сюрпризом було виконання соло на скрипці з назвою “Вітер і зима”.

IMG_8076

Казковою видалася і погода: за вікном замітало снігом, дерева вкривалися інієм, а в затишному залі підспівували вербівчани. Діти кружляли у танці, дорослі гойдали вгору піднятими руками – усе дарувало відчуття свята. Солодкий стіл доповнював картину новорічного дива.

“У той час, як обласний центр, буває, перенасичений подіями, у маленьких селах люди з радістю очікують яскравих заходів, – ділиться думками організаторка Євгенія Бардяк. – Ми спрямовуємо свої зусилля, аби бути з людьми, які потребують уваги і є дуже вдячною аудиторією. А ще: таким чином можна знайти талановитих і активних діячів, котрі згодом стають нашими однодумцями, партнерами і уже локально продовжуть розвивати регіон”.

І направду, серед юних мешканців, яких артистка Руслана Денега запросила на сцену, виявилося дуже багато сміливих і співочих дітей. Усі колядки, які вони заспівали по одинці, не були схожими одна на іншу, а деякі – взагалі ексклюзивні.

 

Наприкінці дійства артистам і організаторам подякував отець Іван Носик і сільський голова Василь Пацкун, особливо відмітивши наймолодших, але уже відомих, – гурт “Просвітяночки”.

“Нам важливо дарувати людям любов і єдність. Служіння суспільству – це основа нашої діяльності, – підсумовує Президент Ротарі е-Клубу Україна Ольга Стеблянко. – Після вивчення восени минулого року громадянської освіти у США, наші партнери і ми будемо втілювати отриманий досвід саме на Бойківщині, тому такі культурні заходи – перше знайомство з громадою краю”.


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

План відновлення та розвитку Новобілоуської громади: візія, стратегічні цілі і завдання відновлення

100 тисяч життів на рік: як тютюнова епідемія загрожує демографічному розвитку України

Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Києві

«STOPманіпулятор» — сказали студенти з Вінниці під час дводенного тренінгу

Як забезпечити перехід на безпечне програмне забезпечення, що посилить кіберстійкість України?

Понад пів тисячі молодих людей дослідили роль Молодіжної ради