Українки та українці вчаться готувати сухі супи та борщі

У межах проєкту «Кулінарні корифеї», що його втілює громадська організація «Прес-клуб реформ» у місті Кропивницький, відбувається серія тематичних онлайн вебінарів під назвою «Мистецтво готувати і ...

ПРООН Звіт
Українки та українці вчаться готувати сухі супи та борщі

У межах проєкту «Кулінарні корифеї», що його втілює громадська організація «Прес-клуб реформ» у місті Кропивницький, відбувається серія тематичних онлайн вебінарів під назвою «Мистецтво готувати і допомагати».

Справа в тім, що волонтерам Кіровоградщини є, чим пишатися, адже з початку втілення проекту спільнота «Годуємо патріотів!» нафасувала майже двадцять тисяч пакетів супів, а з початку роботи спільноти, яка стартувала у лютому цього року, це число сягає понад тридцяти трьох тисяч. 

Що стосується поширення досвіду, то, станом на сьогодні вже пройшло два вебінари, попереду – ще вісім. Проходять вони на платформі Zoom, і на участь у заняттях записалися понад 200 людей з усіх куточків України. Під час цих навчальних заходів представники і представниці спільноти волонтерів “Годуємо патріотів!” розповідають про історію створення ініціативи з приготування сухих супів та борщів у Кропивницькому з 2014 по 2022 роки, а також про те, як зібрати команду та налагодити взаємодію із партнерами, де купити пакети та що має бути на етикетках, як налагодити логістику.

Модерує вебінари партнерка проєкту «Кулінарні корифеї», очільниця Агенції сталого розвитку «Хмарочос» Ірина Ткаченко. Відео з вебінарів публікується у YouTube каналі агенції: будь ласка, підписуйтесь, переглядайте, поширюйте.

Організатори просвітницьких заходів діляться рецептурами сухих супів та борщів, а також секретами сушіння зелені та овочів, розказують, як чатбот допомагає інформувати спільноту волонтерів, і показують на відео, як відбувається фасування сухих супів, печива, сухариків та фруктових енерджайзерів. Слідкувати за діяльністю спільноти та долучатися можна у соціальних мережах: ІнстаграмФБ-сторінка і також є  Чатбот у Телеграмі

Для довідки:

Проєкт «Кулінарні корифеї» впроваджує ГО «Прес-клуб реформ» за сприяння Програми Розвитку ООН за фінансування Європейського Союзу у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції і Швейцарії.


Тематика публікації:            

Останні публікації цього розділу:

Новий безоплатний курс про терапевтичне письмо від Ірени Карпи

В американському університеті презентували виставку з історії «Щедрика»

Клуб Добродіїв шукає менторів/ок для участі в проекті підтримки підлітків

"Майбутнє конкурентоспроможності Європи" та його уроки для євроінтеграції України

Рейтинг інституційної спроможності відновлення малих і середніх громад до 150 тис. мешканців на прикладі Дніпропетровської області (пілот)

Кодимська громада розпочала розробку стратегії розвитку