Продовольчі містки спільноти «Годуємо патріотів»

31 грудня спільнота «Годуємо патріотів» завершила 2022-гий рік фасуванням сухих супів, борщів та смаколиків. Традиційно готували продовольчі бокси для людей з прифронтових територій. Більше як 75 ...

DSC01059
Продовольчі містки спільноти «Годуємо патріотів»

31 грудня спільнота «Годуємо патріотів» завершила 2022-гий рік фасуванням сухих супів, борщів та смаколиків. Традиційно готували продовольчі бокси для людей з прифронтових територій. Більше як 75 волонтерів та волонтерок провели разом останній день 2022 року – рік випробувань, страху, втрат, боротьби і сміливості. За цей час було нафасовано 75 606 пакетів сухих супів та борщів. Загалом, з початку вторгення y 2022-му році спільнота «Добромир» нафасувала вже понад 75 тисяч пакетів з супами, а це, орієнтовно, біля 800 000 порцій гарячих та смачних страв в результаті.

В останню суботу старого року волонтери плідно попрацювали (1531 упаковка сухого супу та борщу!), підвели підсумки року та наміряли цілі на 2023 рік, організували привітання та частування, подарунки, які приніс Доброчар, а молодь відправила 7 продовольчих боксів у Херсонську та Харківську області. Тримати стрій і настрій допомогає незвичайний волонтер – кіт Інжир, кіт-мотиватор та натхненник, та його авторка Олена Павлова

«Сьогодні спільнота налічує більше, ніж 350 волонтерів та волонтерок, десятки партнерських громадських та волонтерських організацій, соціально відповідальний бізнес та українці за кордоном, які всіляко допомагають ініціативі працювати на повну потужність, адже потреба у сухих супах та борщах ще лишається високою. Щотижня вдається фасувати від 1500 до 2000 упаковок. Вдається працювати без зупинок завдяки підтримці волонтері та партнерів, зокрема міжнародних. Команда спільноти «Добромир» – це наша найбільша цінність. Дякуємо, що інвестуєте свій час, розум, сили, любов у волонтерство», – розповідає Олена Коряк, співзасновниця ініціативи.

Так, велика частина цієї роботи навесні та влітку минулого року стала можливою завдяки проекту «Кулінарні корифеї», який втілювала громадська організація «Прес-клуб реформ» за сприяння Програми Розвитку ООН за фінансування Європейського Союзу у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Це дало гарний старт соціальному підприємству, створення якого планується на базі організації “Добромир” відразу після перемоги України.

«Спільнота розвивається: нині працюємо над залученням молоді до волонтерства у сфері продовольчої безпеки. У грудні минулого року запрацювала «Молодіжна кухня «Годуємо патріотів», волонтери та волонтерки якої не тільки допомагають фасувати, розвантажувати, організовувати логістику, а ще й навчаються соціальному підприємництву та розроблятимуть продовольчі ініціативи для підтримки цивільного населення у громадах, які постраждали від російської агресії. Важливо, що досвідчені волонтерки та волонтери спільноти можуть передавати свій досвід молоді, а проєкт посилює ініціативу можливістю купувати сухі овочі та спеції, яких бракує, пакети та обладнання для фасувань тощо», - говорить Ірина Ткаченко, координаторка Молодіжної кухні та директорка Агенції сталого розвитку “Хмарочос”.

Проєкт “Молодіжна кухня” втілюється у рамках програми «Розвиток і підтримка молоді Кіровоградської області через молодіжні ініціативи та UPSHIFT», яку реалізує ГО «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Авторка фото – Вікторія Поліщук


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

У ліцеї на Сумщині з’явилася модернізована система вентиляції, що забезпечує комфортні умови для навчання

В Україні представили унікальний посібник для молодіжних центрів

Козелецька громада пише стратегію розвитку за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Планування розвитку територіальної громади

У Чорнобаївській громаді на Херсонщині буде реалізовано 4 проєкти, запропоновані мешканцями

Новий безоплатний курс про терапевтичне письмо від Ірени Карпи