Консультант/ка для проведення вебінарів «Особливості кредитування дрібних переробників фруктів та ягід, овочів»

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
capproject

офіс тренінг семінар онлайн вебінар
Консультант/ка для проведення вебінарів «Особливості кредитування дрібних переробників фруктів та ягід, овочів»

ЗАПИТ НА НАДАННЯ КОРОТКОСТРОКОВИХ КОНСУЛЬТАЦІЙНИХ ПОСЛУГ

Мета: Підготовка та проведення двох вебінарів для кредитних спілок:

  • «Особливості кредитування дрібних переробників фруктів та ягід»
  • «Особливості кредитуваннядрібних переробників овочів».
  • Підготовка методичних матеріалів для працівників кредитних спілок, які будуть оцінювати заявки від переробників фруктів, ягід та овочів.

Місцезнаходження:  Україна

Тривалість контракту: 15 серпня 2022 року – 30 вересня 2022 року

Термін подання заявок до: 30 липня 2022 року

  1. ПРО ПРОЄКТ

Проєкт «Кредитування сільськогосподарських виробників (КЕП)» в Україні, що реалізується Всесвітньою радою кредитних спілок (WOCCU) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), прагне посилити спроможності сектору кредитних спілок в Україні шляхом створення прозорішої нормативно-правової бази для діяльності кредитних спілок в Україні, що сприятиме їхньому зростанню, а також зниженню ризиків, одночасно покращуючи доступ до агрофінансування для сільськогосподарського та сільського мікро, малого та середнього бізнесу (ММСП) з боку кредитних спілок.

Проєкт підвищить обізнаність кредитних спілок про особливості сільськогосподарського виробництва шляхом представлення агробізнесів, спрямованих на переробку сільськогосподарської продукції власного виробництва, з акцентом на ризики та характеристики, притаманні такій діяльності.

  1. ОБСЯГ РОБІТ

1.1. Підготовка та проведення вебінару «Особливості кредитування дрібних переробників фруктів та ягід» для кредитних спілок, який має включати: 

  • Короткий огляд ринку переробки фруктів та ягід в Україні з акцентом на дрібних виробників: особистих селянських господарств, малих фермерських господарств та приватних підприємців.
  • Загальні технічні характеристики процесів переробки (очищення, сушіння, заморозка, варіння, інше) та відповідного обладнання, які варто враховувати для розробки кредитного продукту.
  • Формування цін на різні продукти, їхня динаміка, прогнози, потреби в інвестиціях, інше).
  • Основні канали збуту продукції.
  • Перспективи ринку продукції переробки фруктів та ягід.

1.2. Підготовка рекомендацій для проведення аналізу кредитних заявок від позичальників, які займаються переробкою фруктів та ягід на мікрорівні. 

  • Основні можливості кредитування переробки на мікрорівні;
  • Основні продукти переробки: соки, повидла, пастила, цукати, чіпси, інше; регіональні особливості;
  • Основні статті витрат в процесах переробки;
  • Рентабельність виготовлення продукції різного ступеня переробки (середні витрати для виробництва товарної партії)
  • Ризики, пов’язані з різними рівнями переробки фруктів та ягід, на які потрібно зважати під час кредитування.

1.3.Підготовка типового бізнес-плану із впровадження одного технологічного процесу переробки фруктів чи ягід (буде визначено згодом).

2.1. Підготовка та проведення вебінару «Особливості кредитування дрібних переробників овочів» для кредитних спілок, який має включати: 

  • Короткий огляд ринку переробки овочів в Україні на мікрорівні: в особистих селянських господарствах та малих фермерських господарствах.
  • Особливості передпродажної підготовки овочів, що не є глибокою переробкою, але суттєво додає у вартості продукції (очистка, мийка, сортування, подрібнення, бланшування, пакування).
  • Особливості глибокої переробки овочів (термостерилізація, консервування, маринування, квашення і соління, сушка, заморозка).
  • Основні канали збуту продукції.
  • Перспективи ринку продукції переробки овочів.

2.2. Підготовка рекомендацій для проведення аналізу кредитних заявок від позичальників, які займаються переробкою овочів. 

  • Основні можливості кредитування переробки на мікрорівні;
  • Основні продукти переробки, регіональні особливості;
  • Рентабельність виготовлення продукції різних видів переробки,
  • Ризики, пов’язані з різними рівнями переробки овочів, на які потрібно зважати під час кредитування.

2.3.Підготовка типового бізнес-плану з впровадження одного технологічного процесу переробки овочів (буде визначено згодом).

  1. ВИМОГИ

Для експертів

Кваліфікація експерта повинна відповідати наступним вимогам:

  • Знання місцевого ринку вирощування, переробки, та/або реалізації фруктів, ягід та овочів з акцентом на дрібному агровиробізнесі;
  • Агрономічна або економічна освіта;
  • Бажано досвід роботи в компаніях, які займаються переробкою та реалізацією фруктів, ягід та овочів;
  • Досвід консультування аграріїв та переробників (у т.ч. по переробці відповідних культур); 
  • Досвід співпраці з міжнародними проєктами технічної допомоги в аграрній сфері буде перевагою.
  • Обов’язкова реєстрація ФОП з відповідним видом діяльності.

Для компаній/організацій

  • Знання місцевого ринку вирощування, переробки, та/або реалізації фруктів, ягід та овочів з акцентом на дрібному агровиробізнесі;
  • Офіційно зареєстрований вид діяльності консультування з питань кредитування та/або з питань економіки сільського господарства;
  • Фахівці компанії, які будуть залучені, повинні відповідати кваліфікаційним вимогам для експертів (перераховані вище).
  1. ПЕРІОД РОБОТИ
  • Очікується, що завдання, зазначені у пп. 1.1-1.3, будуть виконані до 31 серпня,
  • а завдання, зазначені у пп. 2.1-2.3 – до 27 вересня
  1. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ
  • Підготовлені презентації.
  • Проведені вебінари:
  1. «Особливості кредитування дрібних переробників фруктів та ягід»
  2. «Особливості кредитування дрібних переробників овочів»
  • Розроблені два варіанта покрокових рекомендацій для проведення аналізу кредитних заявок від переробників відповідних напрямів (виробників і переробників власної продукції та дрібних переробників давальницької сировини).
  • Розроблені два типові бізнес-плани по впровадженню технологічного процесу переробки фруктів-ягід та овочів.
  1. ВИМОГИ ДЛЯ ПОДАЧІ ЗАЯВКИ

Щоб подати заявку, надішліть, будь ласка, наступні документи на елетронну адресу [email protected]  та зазначте у темі листа «Agri processing expert» до 2022 року:

  • Копія Вашого резюме або інформація про компанію та резюме експертів;
  • Пропозиція, що включає супровідний лист із детальним описом того, чому ви зможете виконати роботу, у т.ч. відповідний досвід роботи, а також ваш підхід/попередній план роботи для вирішення завдань;
  • Запропонована цінова пропозиція із вказаною ціною за кожен блок завдань – це обов’язкова інформація.

Якщо ваша заявка буде обрана для розгляду, WOCCU запитає контактну інформацію 2-3 осіб, які зможуть надати рекомендації.

ВІДМОВА ВІД ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

Цей запит на тендерну пропозицію жодним чином не зобов’язує Всесвітню раду кредитних спілок укладати контракт, а також не зобов’язує Всесвітню раду кредитних спілок відшкодовувати будь-які витрати, понесені під час підготовки та подання заявки. Всесвітня рада кредитних спілок залишає за собою право змінювати будь-яку частину запиту на участь у тендері під час укладання договору, якщо це буде необхідно.


Останні публікації цього розділу:

Фахівець (-чиня) з логістики (Logistics Associate), ЮНІСЕФ

Фахівець (-чиня) з логістики (Logistics Officer), ЮНІСЕФ

Фахівець/ фахівчиня відділу моніторингу, оцінки та навчання

Проектний/а менеджер/ка з ІТ рішень

Communications Specialist/Фахівець/чиня з комунікацій

Фахівець (-чиня) з військового обліку