Особливий волонтер Антон Дубішин про власне життя та служіння

Не зважаючи на важке генетичне захворювання та інвалідність,  Антон Дубішин – знаний на всю Україну волонтер. Він невтомно допомагає армії, відвідує неповнолітніх правопорушників у Лук’янівському СІЗО, спілкується із алко- та наркозалежними, організовує заходи для людей з інвалідністю –  усюди мотивує, надихає, показує приклад. У його мріях – стати мотиваційним спікером.

24 березня, на запрошення Таріка Сархана (ВАГО «Альраід»), Антон виступив із промовою в Ісламському культурному центрі, в якій відверто розповів про власне життя, волонтерство, та труднощі людей із інвалідністю. На зустріч зібралися активісти, журналісти, особи з інвалідністю, представники релігійних громад.

Антон Дубішин

фото зроблено: Алі Марееі

“Найголовніше питання для мене – чи потрібен я цьому світу, і чи потрібен я взагалі нашому суспільству? Ця проблема криється в голові кожної людини, адже ми самі собі створюємо проблеми – у нас немає проблем, якщо ми самі собі їх не влаштовуємо. Найголовніше – це не проблема, а питання: чи ти зможеш прийняти себе таким, який ти є? Тому що якщо твоя проблема, захворювання стоять над тобою, у тебе буде постійно депресія, ти будеш в смутку, будеш ненавидіти світ, людей… Я вам не раджу. Важливо, щоб хвороба не стала над вами, чи проблема не стала над вами, а щоб ви були над нею. Тому що коли ви приймете себе таким, який ви є, повірите в свої сили і можливості, тоді і суспільство вас прийме. Тобто все просто, виявляється, але для багатьох це дуже важко”, – говорить Антон.  

???????????????????????????????

Ми відзняли для Вас фрагменти цієї зустрічі:

 


Останні публікації цього розділу:

Як зберігати власну ресурсність та вибудовувати психологічну стійкість команди у час війни

Україна перебуває в ейфоричній фазі (за схемою Тимчасові фази катастрофи)

Іван Науменко: сталася толока в масштабах цілої країни

Олеся Островська-Люта: головним проектом всіх українських творців культури була демократія

Ігор Бураковський: відбудова України — це безпрецедентне історичне завдання

Ігор Козловський: росія не врахувала, що в нас суб'єктне громадянське суспільство