Волонтерський нетворкінг у “Розсаднику”: активісти провели благодійний захід на підтримку спецпідрозділу “KRAKEN”
До організації та участі у події долучилося більше сотні представників місцевих та релокованих ініціатив, волонтерських команд, митців, бізнесів. Окрім можливості роззнайомитися та обговорити ...
Додано:
AnzhelikaZozulia
До організації та участі у події долучилося більше сотні представників місцевих та релокованих ініціатив, волонтерських команд, митців, бізнесів. Окрім можливості роззнайомитися та обговорити можливості співпраці, гостей заохочували до участі у благодійному фрімаркеті та акустичному концерті.
Подія відбулася за ініціативи громадських об’єднань “Офіс Дій”, “Платформа усвідомленого споживання” та «Плато». Як зазначили організатори, головною метою заходу стало створення майданчика для живого та невимушеного спілкування між місцевими та релокованими ініціативами.
“З початком війни Львів перетворився у надпотужний волонтерський хаб. І нам дуже хочеться, щоб представлені тут команди активістів, які і так працюють на спільну мету, були між собою краще знайомі та мали можливість працювати у синергії. Сьогоднішній захід – наш акцент на тому, що варто будувати та підтримувати горизонтальні зв’язки” – зазначає співкоординаторка подїі Ангеліна Гусар.
Вже вдруге задля популяризації культури свідомого споживання у “Розсаднику” проводять благодійний фрімаркет. Цього разу можна було віддати та/або придивитися собі щось цікаве з одягу, біжутерії, книжок і рослин.
“Взагалі це найкращий формат з обміну речами, що я тільки зустрічала в своєму житті. Атмосфера, теплота, довіра, екологічність, сучасність, виступ музикантів, спілкування, відпочинок. Все було чудово” – поділилася враженнями від події учасниця з Маріуполя Наталія Гаєцька.
Акустичний супровід події подарували соліст гурту «Фівер» з Харкова Артем Воробйов та виконавиця з Костянтинівки Софія Пилипенко, більш відома як Promsonya.
Особливим було і частування. Окрім сезонних фруктів, цього разу у просторі вперше гостей пригощали пирогами із вирощеного у “Розсаднику” мангольду. Погодилися приготувати таке “спецзамовлення” підприємці з Київщини, які переїхали до Львова після повномасштабного вторгнення та відкрили заклад “Кііт” на вул. Руській.
Також із організацією почастунку допомогли волонтерки “Львівської веганської кухні” – ініціативи, яка зародилась в перші дні повномасштабного вторгнення та безкоштовно годує переселенців веганською їжею, а також відправляє гуманітарні посилки військовим і цивільним.
Захід був благодійним. Зібрані під час події 2626 гривень вже передано на виготовлення дронів, які є особистою розробкою спецпідрозділу “KRAKEN” з Харкова.
Світлини – Тетяна Джафарова
Довідка
Простір міського садівництва та городництва “Розсадник” розбудовується громадськими об’єднаннями «Плато», «Екотерра», «Пермакультура в Україні» за підтримки Управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради, ЛКП “Зелений Львів” з квітня 2021 року. Стежити за анонсами заходів можна на каналі простору у Telegram, а за новинами щодо його розвитку у Facebook.