Ініціатива на розвиток еко-організацій. Що за грант?

Тетяна Кухаренко — менеджерка Програми “Демократична практика”, Міжнародний фонд “Відродження”, про всі тонкощі нового конкурсу «Підвищення організаційної спроможності інститутів громадянського суспільства, які працюють в екологічній сфері» (дедлайн якого – 1 березня).

Є декілька порад.

  • Передусім організація, яка планує подавати свою анкету на конкурс, має знати, що ця інформація є конфіденційною, і ми ніде не будемо її публікувати чи передавати в треті руки. Порада – щиро відповідайте на ті питання, які є в анкеті – це означатиме також і певну самооцінку організації. 
  • Треба пам’ятати, що інституційний розвиток – це не разова акція, а дійсно довготривалий процес. Це набагато ширше за Ініціативу, оскільки складатиме основний капітал організації. 
  • Команди ІГС мають пам’ятати, що до виконання інституційного гранту треба підходити виважено та усвідомлювати, що будуть зміни в організації.
  • Колектив має бути готовим до того, що вимагатимуться зусилля і вкладення часу кожного члена команди, доведеться багато вчитись, їздити на тренінги, залучати до свого колективу нових людей – і це також може бути викликом, певним ризиком.
  • Організація повинна розуміти, що в цьому процесі має брати участь не лише топ-менеджмент, а абсолютно вся команда. Анкета не подається від якоїсь однієї людини, яка буде контактною особою і все виконуватиме – зовсім ні! 
  • Готовими бути до бюрократичної роботизокрема в розвитку політик і процедур, буде задіяний увесь колектив. Але потрібно усвідомлювати, що розумна бюрократія є імунітетом, щитом організації. Процедури та політики унеможливлюють ті дії, які можуть нашкодити репутації організації. Зрештою, це є тією інституційною оболонкою, яка дає організації можливість нормально працювати, розвиватись і бути готовими до будь-яких викликів  зовні.
  • Команда, особливо топ-менеджмент, має бути готовою до того, що організація повинна буде працювати в більш прозорому і підзвітному режимі.

 Детальніше: Тетяна Кухаренко — про нову Ініціативу з екологічної політики й адвокації в Україні.


Останні публікації цього розділу:

Як зберігати власну ресурсність та вибудовувати психологічну стійкість команди у час війни

Україна перебуває в ейфоричній фазі (за схемою Тимчасові фази катастрофи)

Іван Науменко: сталася толока в масштабах цілої країни

Олеся Островська-Люта: головним проектом всіх українських творців культури була демократія

Ігор Бураковський: відбудова України — це безпрецедентне історичне завдання

Ігор Козловський: росія не врахувала, що в нас суб'єктне громадянське суспільство