Менше солі заради здоров’я: презентація національної інформаційної кампанії в контексті здорового харчування

Початок: 29.09.2025 о 11:00
Закінчення: 29.09.2025 о 12:00
Адреса: Київ,
Місце: Укрінформ

Завершено

1
Менше солі заради здоров’я: презентація національної інформаційної кампанії в контексті здорового харчування

29 вересня об 11:00 Всесвітня організація охорони здоров’я у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, Центром громадського здоров’я МОЗ, представниками експертного середовища та громадськості в інформаційному агентстві «Укрінформ» (м. Київ, вул.  Б. Хмельницького, 8/16, поверх 2) проінформують медіаспільноту у Всесвітній день серця про роль використання солі в харчових продуктах як одного з простих кроків, що може вплинути на зниження рівня серцево-судинних захворювань.

Для запобігання надмірного споживання солі як одного з факторів ризику гіпертонії та виникнення інших серцево-судинних захворювань в Україні розпочинається спільна інформаційна кампанія.  

За даними дослідження STEPS, українці споживають удвічі більше солі, ніж рекомендовано ВООЗ. 

Учасники:

  • Ігор Кузін - заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України; 
  • Ярно Хабіхт - голова Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні;
  • Олександр Юрченко – заступник Генерального директора, Центр громадського здоров’я МОЗ України;
  • Лариса Міщенко –  завідувачка відділу артеріальної гіпертензії та коморбідної патології Інституту кардіології, клінічної та регенеративної медицини ім. академіка М.Д. Стражеска.

Модераторка: Оксана Левицька – голова правління ГО «Життя». 

Онлайн-трансляція відбудеться за посиланням: https://www.youtube.com/live/e2ugat7i6Xk

Контакти для ЗМІ: Анна, комунікаційна менеджерка, +38 096 321 46 45, [email protected]
_
_____________________________________
 Відповідно до дослідження STEPS, українці щодня споживають удвічі більше солі, ніж рекомендує ВООЗ: у середньому — 12,6 г замість 5 г. (https://www.who.int/europe/publications/m/item/steps-ukraine-factsheet-dietary-habits-of-adults-aged-18-69-years.