Онлайн-школа для журналістів та політикинь «Політика + медіа»: дедлайн 7 липня!

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
Anna Opanasenko

Screenshot_1-2
Онлайн-школа для журналістів та політикинь «Політика + медіа»: дедлайн 7 липня!

ГО «Інститут розвитку регіональної преси», проєкт «Жінки – 50% успіху України» та кампанія проти сексизму в медіа та політиці «Повага» за підтримки Національного Демократичного Інституту запускають онлайн-Школу «Політика + Медіа».

Мета школи – вдосконалення навичок здорової комунікації та покращення взаємодії між місцевими політикинями та медійницями й медійниками, які працюють із політичною тематикою.

Викладачі школи – відомі українські тренери та тренерки, практики зі значним професійним вітчизняним та міжнародним досвідом:

  • Олег Хоменок, старший радник з питань медіа в Internews Network, член Комісії з журналістської етики
  • Наталія Процюк, тренерка з комунікацій, політтехнологій, викладачка, наставниця та експертка «Курсу для лідерів», посолка Фонду сім’ї Богдана Гаврилишина у Хмельницькій області
  • Любов Багацька, редакторка нових медіа телеканалу «Настоящее Время»
  • Ніна Кур’ята, екс-голова Української служби BBC
  • Людмила Панкратова, адвокатеса та медіаюристка ІРРП
  • Ірина Славінська, координаторка гендерних питань кампанії «Повага», продюсерка UA: Радіо Культура
  • Вікторія Кобиляцька, заступниця головної редакторки проєкту «Жінки — 50% успіху України», журналістка
  • Альона Романюк, тренерка з комунікацій, редакторка проєкту «По той бік новин»

Школа «Політика + Медіа» складається з двох взаємодоповнюючих компонентів – навчання політикинь та політичних журналісток/ів. Відтак до участі запрошуються: 

I) журналісти та журналістки, які працюють в локальних та регіональних медіа, дотримуються стандартів професії та працюють з політичною тематикою, прагнуть удосконалити свій фаховий рівень висвітлення виборчого процесу — навички пошуку та аналізу інформації про кандидатів/ок та партій до, під час та після місцевих виборів, створення унікальнальних гендерно чутливих матеріалів про жіноче лідерство, успішно інтерв’ювати політиків та політикинь, сторітелінгу в журналістиці.

II) політичні лідерки та громадські діячки, які планують балотуватися на місцевих виборах 2020, хочуть навчитися або вдосконалити свої вміння створювати інформаційні приводи, ефективно комунікувати з медіа, давати інтерв’ю, знайти й створити свій унікальний образ політикині.

Розклад та програма навчання:

для ЖУРНАЛІСТІВ тут 

для ПОЛІТИКИНЬ тут

Для участі заповніть, будь ласка, анкету.

Анкета для участі ЖУРНАЛІСТІВ тут

Анкета для участі ПОЛІТИКИНЬ тут

Дедлайн подачі анкети до 15:00 год  7 липня (2020)

За час навчання у школі «Політика + Медіа» (онлайн-інтенсив із 13 по 24 липня, а також консультаційний супровід для закріплення здобутих знань і навичок):

I) журналісти та журналістки підготують щонайменше три професійні журналістські матеріали – профайли кандидатки/кандидата у депутати чи аналітичну статтю щодо програм партій в частині дотримання гендерних квот та/або гендерної рівності; гендерно чутливий, збалансований матеріал на актуальну політичну тематику; а також інтерв’ю з політикинею або громадською діячкою, яка буде балотуватися на найближчий виборах у місцеву владу. Найкращі інтерв’ю ГО «ІРРП» розмістить на власному сайті та ресурсах кампанії проти сексизму в медіа та політиці «Повага» та проєкту «Жінки – це 50% успіху України» (за вибором та рішенням редакції).

II) політикині сформулюють власне ключове повідомлення, підготують комунікаційну стратегію, медіа-план, контент-план, інформаційний пакет, створять власний, унікальний образ політикині у соцмережах, підготують графічний та відеоконтент для своїх соцмереж, підготуються та гідно дадуть інтерв’ю в медіа, дізнаються про способи юридичного захисту своїх прав у разі порушення журналіст(к)ами етики і стандартів, а також зрозуміють, як ефективно реагувати на політичні «вкиди», фейки й маніпуляції.

Форма навчання – онлайн, платформа ZOOM.

Мова навчання – українська.

Необхідна техніка – стабільний інтернет, ноутбук, комп’ютер або планшет.

Участь безкоштовна.

Кількість учасниць та учасників обмежена  ми оберемо для навчання по 10 учасниць/ків для (I) групи журналісток/ів та (II) групи політикинь.

Учасники зобов`язуються бути присутніми та брати активну участь протягом усіх днів школи і виконувати практичні завдання.

Після завершення навчання всі учасниці та учасники отримають Сертифікат про закінчення школи «Політика + Медіа».

* Обрані кандидати та кандидатки отримають запрошення 9 липня (2020) на електронну скриньку.

** З питань школи «Політика + Медіа» звертайтеся на [email protected] або телефоном +38-050-241-8386.


Останні публікації цього розділу:

Набір на участь у тренінг-курсі з психологічної підтримки та ментального відновлення людей, які постраждали від війни

Тендер на проведення поведінкового дослідження для Програми USAID АГРО

Конкурс на закупівлю інформаційних таблиць

Конкурс “Сприяння розвитку та використанню форм громадської участі на місцевому та регіональному рівнях”

Закупівля будівельних матеріалів (PAR#2024-140)

Конкурс на закупівлю навчального обладнання для Управління освіти адміністрації Індустріального району Харківської міської ради