Оксана Ярош та Богдана Стельмах про побудову політичного лобі жінок

У кількох областях України стартував проект “Побудова політичного українського лобі жінок”, що втілюється Всеукраїнською громадською організацією “Жіночий консорціум України” за підтримки Фонду Демократії ООН (The United Nations Democracy Fund – UNDEF). Про його особливості розповідають регіональна координаторка проекту Оксана Ярош та обласна координаторка Богдана Стельмах (Волинська область).

луцьк

Посилання на конкурсний набір для участі у навчальній програмі проекту «Побудова жіночого політичного лобі в Україні», згаданий у відео, тут.

 

Завдання проекту – створити громадянську платформу, яка допоможе збільшити представництво жінок на всіх рівнях прийняття рішень.

Робота проводитися в трьох основних напрямках: налагодження діалогу із політичними партіями стосовно їх підтримки жінок-кандидаток; посилення спроможності жінок брати участь у виборчих процесах; формування розуміння в громадах важливості розширеної участі жінок в політиці.

Проект впроваджується у 12 областях України та охоплює усі регіони. Він консолідуватиме зусилля громадського сектору, політичних партій та владних інституцій на збільшення кількості жінок-депутаток на місцевому та національному рівнях. Базою лобістської платформи стануть організації Національної Мережі «Жіночий консорціум України», які просувають ідеї рівних прав та можливостей чоловіків та жінок в Україні. Детальніше


Останні публікації цього розділу:

Як зберігати власну ресурсність та вибудовувати психологічну стійкість команди у час війни

Україна перебуває в ейфоричній фазі (за схемою Тимчасові фази катастрофи)

Іван Науменко: сталася толока в масштабах цілої країни

Олеся Островська-Люта: головним проектом всіх українських творців культури була демократія

Ігор Бураковський: відбудова України — це безпрецедентне історичне завдання

Ігор Козловський: росія не врахувала, що в нас суб'єктне громадянське суспільство