III Всеукраїнський конкурс для медіа “Наркозалежність та ВІЛ/СНІД в Україні: виклики, зумовлені війною”

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Додано:
Nataly Kravchuk

Конкурс_ЗМІ_05_22
III Всеукраїнський конкурс для медіа “Наркозалежність та ВІЛ/СНІД в Україні: виклики, зумовлені війною”

Міжнародний благодійний фонд “Альянс громадського здоров’я” оголошує початок прийому журналістських робіт на Третій  Всеукраїнський конкурс для медіа “Наркозалежність та ВІЛ/СНІД в Україні: виклики, зумовлені війною”. До участі запрошуємо представників/ць національних і регіональних ЗМІ, які пишуть/знімають/документують проблеми наркозалежних людей (інших ключових груп), пацієнтів замісної підтримувальної терапії (ЗПТ), ризики посилення епідемії ВІЛ/СНІДу у зв’язку з агресією рф. У рамках діяльності передбачено індивідуальне консультування і допомога Альянсу в запитах ЗМІ щодо цієї проблематики, у тому числі виїзди в інші регіони України та за кордон для представників/ць медіа, якщо ЗМІ підтвердить доцільність такого візиту.

На конкурс приймаються роботи авторів/ок чи редакційних колективів, які опублікували (або видали в етер) тексти/сюжети з 24 лютого по 30 вересня 2022 року: https://forms.gle/ECwDX9EVJr5mJUv26

Всеукраїнський конкурс для медіа проводиться з метою інформування широких верств населення про сучасні методи профілактики та лікування наркозалежності, ВІЛ/СНІДу, вірусних гепатитів, інших соціально- небезпечних захворювань. Цьогорічний конкурс стосується ризиків, пов’язаних із війною, яку розв’язала рф на території України для наркозалежних пацієнтів/ок, секс-працівників/ць, ув’язнених, інших ключових груп, зокрема, в контексті сталості послуг із лікування ВІЛ/СНІДу, вірусних гепатитів і туберкульозу та захисту прав даних груп населення.  

Одним із основних завдань конкурсу є висвітлення ризиків, які створює військова агресія, зокрема, переривання лікування ЗПТ та АРТ, відсутність ліків і  порушення прав людини на окупованих територіях, необхідність чіткої координації дій державних та громадських організацій тощо.  

До складу журі увійдуть відомі українські редактори/ки і журналісти/ки, а також громадські активісти/ки, представники/ці Центру громадського здоров’я МОЗ України, інших державних медичних установ, Альянсу. Визначення переможців проводитиметься у два етапи (проміжний етап заохочувальні призи за найкращий матеріал місяця та фінальне нагородження переможців). Роботи, нагороджені у рамках проміжних етапів, беруть участь у фінальному голосуванні! Відзначення переможців відбудеться у таких категоріях:

  • Телебачення та радіо.
  • Друковані та інтернет-видання. 
  • Блогінг.

Переможці/ниці журналістського конкурсу отримають відповідні дипломи та грошові призи. Традиційно, у рамках конкурсу передбачено окремі відзнаки за ініціативні матеріали (цикл текстів/сюжетів, створення спецпроєктів, колаборація кількох редакцій). 

Вимоги до конкурсних матеріалів:

  • Тексти/сюжети/радіоетери можуть бути підготовлені будь-якою мовою національних меншин (за наявності перекладу українською мовою).
  • Публікації повинні відображати реалії в умовах агресії рф, демонструвати стан речей із особливою увагою на шляхи вирішення проблем. 
  • Журі надаватиме перевагу текстам/сюжетам/етерам, які аргументовано та об’єктивно відображають поточну ситуацію, а увага зосереджена на дотриманні прав людини, і які містять посилання на найкращі світові практики щодо відсутності стигми та дискримінації представників/ць уразливих верств населення.   
  • Також у публікаціях можуть висвітлюватися окремі аспекти проблематики наркозалежності та ВІЛ, наприклад, жіноча наркозалежність, зміни наркосцени під час війни, проблеми, що були створені російськими окупантами тощо. 
  • Усі матеріали, надіслані представниками/цями медіа, мають бути оригінальними та не містити плагіату.
  • Один автор чи авторка (редакторський колектив) можуть надсилати на конкурс необмежену кількість робіт.
  • Щоб стати учасником/цею конкурсу, потрібно внести дані про розміщений матеріал у реєстраційну форму за посиланням:   https://forms.gle/ECwDX9EVJr5mJUv26 .

Кінцевий термін подання матеріалів – 30 вересня 2022 року (18:00). Заохочуємо подання матеріалів протягом всього терміну конкурсу для участі  у проміжних етапах відзначення!

За перебігом конкурсу ви можете стежити на нашому сайті https://aph.org.ua/uk/golovna/  та FB-сторінці Альянсу https://www.facebook.com/AlliancePublicHealth.

Торішні переможці: 

https://fb.watch/cXCnQSCiFs/ 

Представники/ці журі торішнього конкурсу: https://www.facebook.com/292771570826911/posts/4044211152349582/?d=n 

Найкращі матеріали будуть опубліковані на інформаційних ресурсах МБФ “Альянс громадського здоров’я”, тому, надсилаючи заявку на конкурс, автори/ки автоматично дозволяють такі публікації.

IIІ Всеукраїнський конкурс для журналістів «Наркозалежність та ВІЛ/СНІД в Україні: виклики, зумовлені війною» відбувається в рамках проєкту «Прискорення прогресу у зменшенні тягаря  туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні», який впроваджується МБФ «Альянс громадського  здоров’я» за підтримки Глобального фонду.

 


Останні публікації цього розділу:

НДІ оголошує конкурс на консультаційні послуги з гендерних питань

Тендер на закупівлю ІТ обладнання RFQ UCBI4-163-1

Конкурс на відбір консультантів/ок з аналізу положень чинних нормативних документів та підготовки проєктів змін до НПА

Закупівля меблів для Управління освіти адміністрації Індустріального району Харківської міської ради

БА «4Бізнес» запрошує представників органів місцевого самоврядування Сумщини на тренінги

Закупівля послуг із організації Навчального візиту у Польщу представників 20 ТГ Тернопільської, Івано-Франківської, Харківської та Херсонської областей