Семінар «Як впровадити міжнародну систему НАССР задля безпеки та якості харчових продуктів?»

Початок: 19.06.2019 о 10:00
Закінчення: 19.06.2019 о 13:00
Адреса: Держпром, Харків,
Місце: Департамент АПК Харківської ОДА

Завершено

НАССР
Семінар «Як впровадити міжнародну систему НАССР задля безпеки та якості харчових продуктів?»

19 червня Харківська обласна громадська організація «Асоціація приватних роботодавців» запрошує Вас взяти участь у семінарі «Як впровадити міжнародну систему НАССР задля безпеки та якості харчових продуктів?». Захід проходитиме у м. Харків за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження», а також за підтримки Департаменту агропромислового розвитку ХОДА та Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА.

Угода про асоціацію, яку Україна підписала з Європейським Союзом, зобов’язує українських виробників наблизити якість і безпечність своєї продукції до рівня європейських стандартів.

Одним із таких, безперечно важливих стандартів, є впровадження системи аналізу ризиків та управління критичними контрольними точками (з англ. – НАССР). Саме завдяки їй усі процеси виробництва і реалізації харчових продуктів в передових країнах світу проходять контроль за чітко визначеною процедурою.  Це позитивно відображається на кінцевому продукті – від вирощеної в полі продукції до продукту на полиці магазину і на нашому столі.

Попри це, готовність більшості українських підприємств харчової галузі до законодавчо обов’язкового впровадження системи НАССР уже з 1 січня 2019 року є неочевидною. На це є дві причини. Перша – брак інформації та низька обізнаність підприємців  про основні засади НАССР. Друга – достатньо висока вартість впровадження на підприємствах окремих її елементів. Відтак, у кожної фірми, , яка займається харчовими продуктами, постає питання – яким шляхом найкраще запровадити НАССР? .

Ми хочемо допомогти Вам розібратися з усіма тонкощами НАССР і тому запланували відмінний навчальний захід, який допоможе отримати відповіді на Ваші запитання.

Місце: конференц-зала Департаменту АПК Харківської ОДА, м. Харків, Держпром, 7-й під’їзд, 4-поверх

Час: 19 червня, 10:00-13:00, реєстрація з 9:45

Вхід вільний, але реєстрація обов’язкова:https://forms.gle/HpHfgQAE8Mz7u4Pe9 

Спікер: Іван Волос, ведучий аудитор Системи менеджменту харчової безпеки за міжнародним стандартом FSSC 22000 і стандартам HACCP.

Теми: Основні принципи HACCP. Законодавча база України з харчової безпеки. Види небезпечних факторів. Базові програми. Приклади критичних контрольних точок для агропромислового комплексу. Вимоги да санітарної обробці та особистої гігієни.

Спікер: Вікторія Облак, спеціаліст з розробки та впровадження Системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості.

Теми: Огляд нового законодавства. Періодичність та умови проведення перевірок. Вимоги до планування. Зберігання. Товарне сусідство. Система простежуваності. Маркування. Приклади документації системи НАССР.

Також запрошені: представники Метрології, Агентства з сертифікації та фахівці Держпродспоживслужби.

 

Партнер заходу: Науково-виробниче підприємство «АТЛАНТІС ХІМ».

 

————————————————————————————————————————————

Цей семінар був підготовлений ХОГО «Асоціація приватних роботодавців» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проекту «Громадська синергія» під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і необов’язково відображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

========================

16 квітня та 23 травня відбулися  семінари, які зібрали майже 150 учасників, що представляли ресторани, кафе та виробників продуктів харчування.

 Тел. для довідок (099)561-92-87, (068)795-70-65