...

Музиківська мережа дитмайданчиків

Проголосувало: 527

У селі Музиківка, що на Херсонщині, активні мешканці у взаємодії з благодійним фондом "Об'єднання" створили нові дитячі майданчики.

ІСТОРІЯ ПРОЕКТУ

Рух зі створення дитячих просторів набирає обертів на Херсонщині. А почалося все з успішної реалізації проекту "Децентралізація дитячих майданчиків" у селі Музиківка на Херсонщині, підтриманого програмою Британської Ради "Активні громадяни".

"Ідеєю створення мережі дитячих майданчиків я горіла вже давно — ще до моменту народження старшої дочки. Але не було розуміння, як саме можна це зробити. Боялася, що колективна безвідповідальність переможе. І навіть створені майданчики не протримаються й одного сезону", — згадує Людмила Погрібна, одна з ініціаторок проекту.

Команда проекту провела інформаційну кампанію, аби переконати місцевих мешканців, що дитячі майданчики — це важливо, потрібно та реально. Разом придумали, як має виглядати майданчик, знайшли найкращого майстра. Виготовили безпечні та витривалі багатофункціональні комплекси, а встановили їх самі батьки. 

децентралізація дит майданчиків3

"Ми провели безліч суботників на майданчиках — вирівнювали територію, рубали бур'яни, закопували колеса, встановлювалу огорожу. Придумали ігрові машинки, фарбували інвентар. Організували святкові відкриття та показали — як чудово проводити час разом тут, на нашому майданчику". 

Завдяки проекту сьогодні на території Музиківської громади  вже утворилась мережа дитячих майданчиків. Батьки та діти отримали платформи для спільного відпочинку та спілкування. 

децентралізація дит майданчиків2

А що важливо — рух зі створенню дитячих просторів продовжується. Показником є кількість проектів на Бюджет Участі Музиківської ОТГ, пов'язаних із цим напрямком. За два роки подано 5 проектів різного авторства.

Приклад Музиківки надихнув інші села громади — подібні майданчики почали створюватися у Східному, Висунцях, Загорянівці та Шкуринівці.

 СЕКРЕТИ УСПІХУ ПРОЕКТУ

1. Говоріть з кожним. Невідомо де саме знайдеш однодумця: в маршрутці, на своїй кухні чи у Фейсбуці. 

2. Долучайте дітей до створення простору для них! Щоб майданчик став своїм.

3.  Думайте наперед. Сьогодні у вас одні заходи та інвентар, а завтра вже потрібен простір для біговелів та футболу.  


 Матеріали у ЗМІ та соцмережах:

bilozerka.info  www.0552.ua  www.facebook.com

 12_merezha_dyt_maidanch