Практичний семінар «Європейська програма Horizon 2020: Безоплатне фінансування інновацій та виробнича кооперація з підприємствами Європи»

Початок: 18.05.2017 о 14:30
Закінчення: 18.05.2017 о 19:00
Адреса: м. Київ, вул. П.Мирного, 26 (4й поверх, конференц-зал), Київ, Україна
Місце: Інститут економіки та прогнозування НАН України
Відділ економічного зростання та структурних змін в економіці
Телефон: 0674404338
E-mail: [email protected]

Завершено

Альтернативні джерела фінансування для МСБ
Практичний семінар «Європейська програма Horizon 2020: Безоплатне фінансування інновацій та виробнича кооперація з підприємствами Європи»

Якщо Ви талановитий дослідник, маєте зареєстроване підприємство МСБ з конкурентними інноваційними розробками але Вам бракує фінансових можливостей, тоді цей семінар для Вас! 

Питання, які будуть розглядатися на семінарі:

·         Види діяльності та фінансування

·         Інструменти фінансування для МСБ

·         Як взяти участь

·         Пошук цільових конкурсів

·         Пошук партнерів

·         Реєстрації та валідації українських підприємств

·         Підготовка та подання Пропозиції

Мета семінару – професійно проінформувати українські підприємства і зацікавлені сторони про нову можливість отримати безплатне фінансування і встановити виробничу кооперацію з підприємствами з Європи; первинна консультація, аналіз профілю підприємства та його можливостей отримати безоплатне фінансування.

________________________________________

Ведучий семінару: Володимир Матюшко, к.т.н., експерт Horizon/Горизонт 2020 з  питань пошуку цільових конкурсів, партнерів, реєстрації та валідації підприємств, підготовки і подачі Пропозиції, а також супроводження до отримання фінансування.

Спеціальний гість семінару – представник української інноваційної компанії R&S Quantum. Унікальна можливість для учасників семінару поспілкуватися з підприємцем, який пройшов семінар та програму акселерації і отримав доступ до фінансування в Горизонт 2020.

_______________________________________
Організатор: ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України», відділ економічного зростання та структурних змін в економіці.

067 440 4338 – Світлана Миколаївна Щегель.

E-mail: [email protected]

________________________________________
Цільова аудиторія:

–          підприємства в сфері ІТ, телеком, фармацевтика, біотехнології, авіабудування, нанотехнології, енергоефективність та інші високотехнологічні галузі;

–          МСБ з інноваційними розробками;

–          неприбуткові дослідницькі організації.

УВАГА! Участь у семінарі тільки за умов попередньої реєстрації та заповнення анкетної форми. Підтвердження та запрошення будуть надіслані на електронну пошту.

Для реєстрації, будь ласка, заповніть анкету

Вартість участі:

– 70 грн. при попередній оплаті.

– 100 грн. при оплаті у день проведення.
Реквізити для оплати участі у семінарі:

р/р: 31259369103952

ДКСУ м. Київ

МФО: 820172

ЄДРПОУ: 25199155
Призначення платежу: код доходів 25020100 благодійний внесок на проведення практичного семінару Горизонт 2020

 

ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА.

 Програма Horizon 2020: українські підприємства мають можливість взяти участь в Європейській програмі горизонт 2020 (Horizon 2020). Горизонт 2020 пропонує велику різноманітність можливостей фінансування наукових досліджень та інноваційної діяльності через конкурси, які викладені в програмі роботи Horizon 2020. Зокрема підпрограма «Індустріальне лідерство» підтримує такі ключові технології, як ІКТ, нанотехнології, матеріали, біотехнології, виробництво, космос. Розмір фінансування від 100 тис. евро до 3 млн. євро. Залежно від типу проекту ЄС фінансує від 70-100% суми розробки. Також українські підприємства можуть знайти серед учасників Горизонт 2020 партнерів в країнах-членах ЄС з розробки і виводу на європейські ринки інноваційних продуктів. Програма має широку тематичну спрямованість і спрощену процедуру для участі інноваційних підприємств малого та середнього бізнесу (МСБ).

 Що таке COSME

Competiveness of Small and Medium Enterprises (COSME) – європейська програма підтримки малого та середнього бізнесу. COSME (2014-2020) – це програма ЄС в рамках Горизонт 2020, що спрямована на зміцнення конкурентоспроможності та стійкості малих та середніх підприємств, загальний бюджет якої складає 2,3 млрд євро.

 Які можливості це відкриває для українського МСБ: Програма COSME – підтримує проекти різноманітної тематики, які включають полегшення виходу на зовнішні ринки, поліпшення умов для конкурентоспроможності, формування культури ведення бізнесу, кластери, туризм, зниження адміністративного тягаря для компаній і захист прав інтелектуальної власності для компаній, що працюють у країнах, які не є членами ЄС. Реалізація проектів у рамках COSME також сприятиме просуванню нових можливостей у рамках поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, як для українських, так і для європейських компаній.

Україна стала восьмою країною за межами ЄС, яка приєдналася до програми COSME. Також серед цих країн є Чорногорія, колишня Югославська Республіка, Македонія, Молдова, Туреччина, Албанія, Сербія та Вірменія.

 НОВИНИ: Українська ІТ-компанія виграла мільйонний грант від програми ЄС

Українська ІТ-компанія POLYTEDA CLOUD виграла мільйонний грант у рамках програми ЄС Horizon 2020 на розробку інноваційного проекту Physical Verification (PV) Сloud. «POLYTEDA CLOUD отримає від Єврокомісії 1 мільйон 220 тисяч євро на дворічний проект. Це є перший і єдиний подібний успіх від України».

 Програма “Horizon 2020” – чудове «вікно можливостей» стартапів із глобальним потенціалом. Перша фаза передбачає фінансування на приблизно 50 тисяч євро, друга фаза – від півмільйона до 2,5 мільйонів євро. Проте учасників з України дуже мало: за останні 3 роки українські компанії залучили 10 мільйонів євро, у той час як європейські компанії – сотні мільйонів. «Ми закликаємо використовувати цю ініціативу, тому що це один із небагатьох реальних інструментів […], який дозволяє змагатися за фінансування і у чесній конкуренції вигравати»

  • Lana Teren

    Друга частина семінару – практична:
    ПРАКТИЧНА СЕСІЯ:
    – Створення консорціумів для написання заявки на грант та співробітництва в Horizon2020
    – Заповнення форми Профілю члена консорціума H2020 учасниками семінару
    – Презентації профілів H2020 учасниками (3-5 хвилин кожен)
    – Попередня “brokerage-зустріч” H2020.
    – Коучинг із створення консорціуму.