Децентралізація. Що треба знати?

Початок: 18.05.2018 о 17:00
Закінчення: 18.05.2018 о 20:00
Адреса: проспект Соборний, 142, Запоріжжя, Україна
Місце: Спільно HUB
ГО “Молодіжна правозахисна агенція”

Завершено

децентралізація
Децентралізація. Що треба знати?

Для чого в Україні реформа децентралізації? 
Що це таке та які проблеми має розв’язувати ця реформа? Одні з небагатьох питань на, які спробують відповісти організатори заходу. Основною ідеєю нашої зустрічі є показати позитивні сторони і негативні реформи, розвінчати міфи та певні проблеми, які дійсно існують і чекають свого вирішення небайдужими громадянами.

Врешті-решт реформа децентралізації є абсолютно закономірною, адже якщо країна обирає шлях прогресу і розвитку, вона має пройти цей шлях, як свого часу проходила величезна кількість розвинутих держав сьогодні (Норвегія, Швеція, Польща, Литва, Латвія, Естонія, тощо). 

Для розуміння децентралізації, необхідно прибрати сформовані міфи, які існують через запровадження реформи та у деяких випадках гальмують її подальший розвиток. Найбільше поширеними є плутанина пов’язана з думкою, що децентралізація є федералізацією, децентралізація остаточно знищує села, через надання більших повноважень органам місцевого самоврядування, що може призвести до беззаконня так званих “князьків”, а також існує страх, що не стане більше сільрад, лікарень, шкіл і іншої інфраструктури, тощо. 

Дійсно багато людей продовжують вірити у нав’язані хибні, так звані міфи. Тому основною ідеєю нашої зустрічі є показати позитивні сторони реформи, її міфи та певні проблеми, які дійсно існують і чекають свого вирішення небайдужими громадянами.

Просимо майбутніх учасників зареєструватись за посиланням.

  • http://2show.com.ua Oles

    Привіт.
    чи був відеозапис заходу ?
    Можливо є презентація в електронному вигляді?

    • Nastya Bolshakova

      Добрий вечір! на жаль, відеозапису не було, і презентації також. Є тільки невеличкі записи не більше 1 хвилини для соцмереж. На майбутнє врахуємо, і будемо записувати повністю захід)

      • http://2show.com.ua Oles

        Є новини ?