Просторовий дайджест можливостей квітня

Перші можливості квітня: лови - поки цвітуть!1. Стипендії для журналістів від Інституту висвітлення війни та мируThe Institute for War & Peace Reporting (IWPR) is an independent ...

Додано:
Ivanna Malchevska

blooming-blossom-blur-1045615
Просторовий дайджест можливостей квітня

Перші можливості квітня: лови – поки цвітуть!


1. Стипендії для журналістів від Інституту висвітлення війни та миру

The Institute for War & Peace Reporting (IWPR) is an independent not-for-profit organisation that works with media and civil society to promote positive change in closed, conflict-affected or transitioning societies worldwide. From offices in the United States and The Netherlands, and our global headquarters in London, we work in more than two dozen of the world’s most challenging countries…

Дедлайн: 22.04.2019

2. Стипендія Академії ім. Роберта Боша

Chatham House запрошує взяти участь в конкурсі Robert Bosch Stiftung Academy Fellowship (Russia and Eurasia) в Академії лідерства в міжнародних відносинах імені Королеви Єлизавети II (Queen Elizabeth II Academy for Leadership in International Affairs) 

Дедлайн: 29.04.2019

3. DRL: Конкурс проектів для просування свободи Інтернету в Україні

Бюро з питань демократії, прав людини і праці Державного департаменту США  оголошує відкритий конкурс для організацій, зацікавлених у поданні проектних заявок на розвиток свободи Інтернету в Україні

Дедлайн: 23.04.2019

4. Стипендіальна програма на участь у Європейському Форумі Альпбаха

Це щорічна стипендіальна програма, яка проводиться з метою надання унікальної можливості для молоді взяти участь у найстарішому європейському форумі – Європейському Форумі Альпбах, який у 2019 році проходить з 14 по 30 серпня у мальовничому селищі Альпбах (Тіроль), Австрія. Програма ЄФА 2019 розміщена на сайті.

Дедлайн: 21.04.2019

5. Конкурс серед фотографів України, Молдови та Грузії на тему “Ми там, куди ми йшли. Реверсивний погляд у завтра”

Тема конкурсу покликана розкрити загальну тему демократичних перетворень у трьох країнах, які піддалися агресії з боку Росії – Україні, Грузії, Молдові. Ціль конкурсу – стати приводом для роздумів та рефлексій у відношенні культури збереження пам’яті, критичного погляду та розуміння, що наше минуле завжди буде з нами і тільки збагнув, прийнявши його ми зможемо йти далі заради розвитку та миру, не повторюючи помилок, що трапилися.

Дедлайн: 25.04.2019

6. Програма «Інклюзивне мистецтво»

Програма «Інклюзивне мистецтво» розробляється у партнерстві із Британською Радою в Україні та покликана сприяти забезпеченню культурних прав  для осіб з інвалідністю (з особливими культурними потребами) та націлена на подолання бар’єрів між суспільством в цілому і місцевими громадами, з одного боку, та особами з інвалідністю і їх спільнотами, з іншого.

Дедлайн: 26.04.2019

7. Стипендії на покриття вартості навчання на магістерській програмі «Антикорурційні студіі»

ACREC спільно з кафедрою політології НаУКМА запускає нову магістерську програму «Антикорупційні студії»! Вступники на магістерську програму мають право отримати стипендію на покриття вартості навчання.

Дедлайн: 20.04.2019

8. Конкурс міні-грантів від ІРРП на проведення міжрегіональних розслідувань

ГО «Інститут розвитку регіональної преси» оголошує для учасників Ресурсного центру конкурс грантів на написання міжрегіональних журналістських розслідувань.

Дедлайн: 15.04.2019

9. Конкурс малих грантів від EUAC

Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні (EUACI) https://euaci.eu/ у співпраці з Центром «Жіночі перспективи» оголошує Конкурс малих грантів, який має на меті підтримати  проекти, спрямовані на моніторинг діяльності місцевого самоврядування, реалізацію принципів прозорості і підзвітності у місцевому самоврядуванні, залучення молоді до пошуку інноваційних методів боротьби і запобігання корупції, тощо (третій компонент програми, втілення концепції «Міст Доброчесності»).

Детальніше – Червоноград
Детальніше – Нікополь
Детальніше – Житомир 
Детальніше – Маріуполь
Детальніше – Чернівці

10. Конкурс на участь в інформаційному семінарі “Актуальні питання процесу імплементації реформ на місцевому рівні на прикладі Херсонщини”

Запрошуємо журналістів, блогерів, представників громадських інформаційних мереж, лідерів громад та місцевих експертів із Херсонської, Дніпропетровської, неокупованої частини Луганської, Львівської та Чернівецької областей взяти участь у медійному семінарі

Дедлайн: 17.04.2019

11. Конкурс “Проведення журналістських розслідувань у сфері боротьби з корупцією”

Мета конкурсу – донесення до громадськості об’єктивної інформації про факти корупції через підтримку журналістських розслідувань як одного з найефективніших інструментів контролю над діями влади.

Дедлайн: 24.04.2019

12. Конкурс для ГО з підтримки проектів зі зміцнення громадської безпеки, доступу до правосуддя, соціальної згуртованості, взаємодії поліції з населенням

Головна мета цього завдання полягає у створенні механізму та управління процесом розподілу малих грантів громадським організаціям-грантоотримувачам. ПМГ слід впроваджувати у двох цільових областях, а саме у підконтрольних уряду районах Донецької та Луганської областей з особливим акцентом на «сіру зону» (територія уздовж 20 кілометрів від лінії зіткнення у районах, підконтрольних уряду України).

Дедлайн: 14.04.2019

13. «Детектор медіа» оголошує набір на тренінг для відеоблогерів-початківців

Громадська організація «Детектор медіа» оголошує конкурсний відбір для участі у тренінгу для відеоблогерів-початківців, які прагнуть навчитись працювати з важливими для суспільства темами.

Дедлайн: 15.04.2019

14. «Сусіди»: конкурс на виробництво міжнародних мультимедійних матеріалів

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» у партнерстві з Internews запрошує до участі у грантовому конкурсі з виробництва міжнародних мультимедійних пакетів «Сусіди». Цей конкурс є одним із компонентів міжнародного проекту «Посилення незалежних медіа в Європі та Євразії». Вироблені матеріали нададуть глядачам та читачам можливість дізнатися про те як, їхні сусіди (громадяни сусідніх держав) вирішують схожі проблеми та виклики.

Дедлайн: 15.04.2019

15. Конкурс «Інституційний розвиток аналітичних центрів»

«Ініціативу з розвитку аналітичних центрів в Україні» впроваджує міжнародний фонд «Відродження» у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні. Метою Ініціативи є покращення якості та практик прийняття рішень органами влади через підвищення ролі та рівня довіри до аналітичних центрів

Дедлайн: 15.04.2019

16. Конкурс культурних обмінів між закладами Львівської і Луганської областей

Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» оголошує  конкурси міжрегіональних культурних обмінів закладів Львівської і Луганської областей, у рамках програми «Змінимо країну разом».

Дедлайн.: 15.04.2019

17. Конкурс обмінів між засобами масової інформації Львівської і Луганської областей

Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» оголошує  конкурси міжрегіональних медійних обмінів закладів Львівської і Луганської областей, у рамках програми «Змінимо країну разом».

Дедлайн: 15.04.2019

18. Конкурс освітніх обмінів між закладами Львівської і Луганської областей

Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» оголошує  конкурси міжрегіональних обмінів у галузі освіти для закладів Львівської і Луганської областей, у рамках програми «Змінимо країну разом». 

Дедлайн: 15.04.2019

19. Фотоконкурс “Весняне пробудження Карпат”

Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» проводить фотоконкурс «Весняне пробудження Карпат». На конкурс приймаються авторські фотографії, присвячені тематиці весни у Карпатах. 

Дедлайн: 19.04.2019 

20. Конкурс стипендій на журналістські розслідування

ГО «Інститут розвитку регіональної преси» за підтримки проекту USAID-Internews «Медійна програма в Україні» проводить конкурс стипендій на проведення журналістських розслідувань. Конкурс орієнтований насамперед на підтримку розслідувачів, які викривають корупцію чи зловживання у паливно-енергетичному, медичному секторах та у сфері юстиції та екології.

Дедлайн: 15.04.2019 

21. Новий сезон ґрантової програми Urban Space

15 березня стартував новий сезон ґрантової програми громадського ресторану Urban Space 100. Подача заявок триватиме до 15 квітня. Головна умова – ваш проект має бути орієнтованим на розвиток Івано-Франківська. Сума ґранта – необмежена.

Дедлайн: 15.04.2019

22. Грантова программа «Ми-це місто» для жителів м.Запоріжжя і області

Громадська організація «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій» на правах організаційного партнера оголошує про старт конкурсу «МИ-ЦЕ МІСТО» на кращий соціальний проект серед громадських організацій, муніципальних установ і жителів м. Запоріжжя і області.

Дедлайн: 21.04.2019

23. Конкурс грантів «Місцеві ініціативи для розвитку громад» для громад-партнерів Програми DOBRE на Кіровоградщині

Спілка “Громадські ініціативи України” – виконавець проекту “Голос громади у місцевому самоврядуванні”, який впроваджується у рамках програми “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), запрошує громадські організації, ініціативні групи та молодіжні ради з громад-партнерів програми DOBRE у Кіровоградській області  подати заявки на участь у конкурсі проектів «Місцеві ініціативи для розвитку громад».

Дедлайн: 24.04.2019

24. «Детектор медіа» оголошує конкурс карикатур про вибори

Громадська організація «Детектор медіа» оголошує конкурс карикатур про передвиборчі маніпуляції «Антилокшина-2». Приймаємо карикатури, які розкривають проблеми популізму, дезінформації, чорного піару, замовних матеріалів, маніпуляцій, зловживань, фейків, підкупу виборців тощо. Участь у конкурсі можуть брати автори віком від 12 років.

Дедлайн: 14.04.2019

25. Третя хвиля конкурсу для регіональних журналістів на кращий матеріал на тему Євроінтеграції

Цьогоріч терміни перебігу через завершальну фазу проекту трішки стиснуті. Тому будемо раді, якщо зможете допомогти нам у розповсюдженні інформації про конкурс якнайбільшому колу журналістів регіональних ЗМІ України.

Дедлайн: 30.04.2019

 Підготувала: Іванна Мальчевська


Тематика публікації:                                              

Останні публікації цього розділу:

Комунальне підприємство ухиляється від обліку дерев: громадська організація подала до суду

Молодь Світловодська готує масштабний фест у місті

Команда Let`s do it Ukraine відвідала Південь в рамках проєкту з подолання наслідків повені

Гуманітарні місії на Півдні тривають: волонтери додатково роздадуть 1000 обідів “Добра кухня”

Тютюнові акцизи рятують життя — податкові преференції неприпустимі

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий рентген-комплекс від Програми USAID DOBRE