Docudays UA: дискусії, лекції, обговорення та майстер-класи

Громадський простір пропонує ознайомитися із підбіркою найрізноманітніших заходів до  XV Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, що не залишать байдужими ...

prostir talks (12)
Docudays UA: дискусії, лекції, обговорення та майстер-класи

Громадський простір пропонує ознайомитися із підбіркою найрізноманітніших заходів до  XV Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, що не залишать байдужими нікого!

ProstirUA (97) — копия

ОбираюДіяти: презентація відеоісторій про правозахисників та правозахисниць

Бажаєте почерпнути порцію натхнення від відомих правозахисників з різних сфер та почути історії їхньої діяльності? Тоді запрошуємо відвідати презентацію відеоісторій про відомих правозахисників та правозахисниць України ОбираюДіяти. Вони працюють у різних сферах: захищають права людей з інвалідністю та права дітей, права ув’язнених та українців, переслідуваних у Криму, права ЛГБТКІ+ і жінок та домагаються притягнення до відповідальності винних у вбивствах на Майдані.

детальніше

ProstirUA (97) — копия

Панельна дискусія: «Право на справедливий суд: Заручники судівського свавілля»

 Напевно, складно сьогодні знайти людину, яка хоч раз у своєму житті не чула про зловживання суддями своїх службових повноважень! Тривале замовчування цієї проблеми і, як наслідок, сотні безневинних громадян України відбувають покарання за злочини, до яких вони не мають жодного відношення! Надаємо чудову нагоду подискутувати про це та на тему зміни законодавства з народною депутаткою Оксаною Сироїд,  адвокатами, громадськими активістами.

детальніше

ProstirUA (97) — копия

Ґендерна вечірка від IREX «Мені Фіолетово»

 В межах Docudays UA відбудеться вечірка в честь найбільш популярного кольору року. Тут розкажуть все про ґендер та чому його не варто боятися. Окрім цього, працюватимуть окремо секції для дітей, підлітків та дорослих, у кожній з яких на учасників чекає багато цікавого!

детальніше

ProstirUA (97) — копия

Шкідливий для дітей контент в медіа. Що робити?

Мета дискусії – привернути увагу до проблеми прав дітей в українському медіапросторі та проговорити основні положення нового законопроекту, який би захищав права дітей у медіа. Під час панельної дискусії будуть продемонстровані уривки телешоу, в яких були порушені права дітей.  

детальніше

ProstirUA (97) — копия

РОМСЬКА ЖІНКА. NEW VISION та показ фільму «Сім історій успішних ромських жінок України

 На жаль, на сьогоднішній день стереотипи щодо ромів в Україні ще дають про себе знати в тих чи інших сферах взаємодії представників ромської громади з українським суспільством. Більшість з них щодо жінок. А чи знаєте ви серед представниць ромської громади прекрасних письменниць, акторок та активісток? В межах Docudays UA у вас буде можливість поспілкуватися з ними.

детальніше

ProstirUA (97) — копия

Показ та обговорення фільму «Літопис «Чорного Тюльпану»

 Документальний фільм розповідає про добровольців, які ціною власної безпеки взяли на себе відповідальність шукати тіла загиблих в зоні бійців АТО та повертати їх рідним.

детальніше

ProstirUA (97) — копия

 Як створити популярне відео для YouTube

 На майстер класі дізнаєтесь як створити популярне відео для YouTube: від ідеї до просування готового продукту в соціальних мережах. Можна буде не лише побачити, як це правильно робити, а й долучитися до знімального процесу та створити ролик.

детальніше

ProstirUA (97) — копия

У пошуках балансу: чи можлива рівність у шкільній освіті?

 Тут – про потреби дітей. Під час дискусії зможете долучитись до обговорення питання партнерства “вчитель-учень-батьки”. Формат: на одній частині заходу модераторами виступатимуть діти, а на іншій – батьки.

детальніше

ProstirUA (97) — копия

Фейкові новини: як не дати себе обманути?

Експерт(к)и розкажуть що таке «фейкові» новини та  як їх відрізнити від новин справжніх. 

детальніше

ProstirUA (97) — копия

“Мова ворожнечі в інформаційному просторі Криму: масштаб і наслідки”

 Про те, як розгорталася інформаційна війна, яким чином розпалювалася ворожнеча на теренах інформаційного простору та механізм відповідальності за такі дії – розкажуть громадські активісти.

детальніше

ProstirUA (97) — копия

 Реалії окупації: Дайджест з кількох матеріалів “Крим. Реалії”

Це показ короткометражок про життя в окупованому Криму про утиски представників та представниць сексуальних меншин; обшуки, незаконні арешти й переслідування кримських татар з використанням унікальних відеоматеріалів.

детальніше

ProstirUA (97) — копия

 «Жінки на лінії зіткнення – як їх змінили нові реалії?»

 Делегація МКЧХ в Україні розкаже про життя жінок в умовах збройного конфлікту. Вони поділяться  своїм досвідом роботи з жінками: їхніми сподіваннями, страхами та механізмами, що допомагають їм долати труднощі.

детальніше

ProstirUA (97) — копия

Зустріч з поліцейськими «Безпека на районі – як зробити свій внесок?»

Захід у форматі вільного спілкування “Кава з правозахисниками” передбачає обговорення співпраці місцевого населення і поліції за принципом Community Policing, де діючі поліцейські розкажуть про перспективні та вже реалізовані заходи взаємодії населення та поліції.

детальніше

ProstirUA (97) — копия

 “Нє хадітє, дєвочкі, вєчєром адні”

Що представляє собою скандинавська ідея згоди на секс? В чому межа між фліртом і домаганнями? Чому досі існують соціальні норми, які звинувачують жертву і виправдовують ґвалтівника? Це навіть не половина цікавих питань, які піднімуться протягом дискусії!

детальніше

ProstirUA (97) — копия

Права людини: проблема поширення ультраправих рухів в Україні

Протягом дискусії учасники й учасниці обговорять гіпотетичний розвиток подій в Україні, якщо в майбутньому до влади прийдуть ультраправі сили.

детальніше

ProstirUA (97) — копия

 

 Лекція “Чи заслуговує серійний вбивця на катування?”

 Про те, чи виправдовує застосування тортур поліцейськими як метод «вибивання» доказів та як можна «розколоти» потенційного злочинця без їх застосування.

детальніше

ProstirUA (97) — копия

 Дискусія “Відповідальність після окупації – в пошуках зваженого рішення” 

 На заході піднімуться питання чи слід застосовувати покарання за колабораціонізм до мешканців Донецької та Луганської областей й окупованого Криму після їх повернення до складу України чи краще використати модель перехідного правосуддя.

детальніше

ProstirUA (97) — копия

 “Війна і діти на Донбасі”

Експертки розкажуть реальні історії про психологічні наслідки, які мали для дітей бойові дії, та про те, як захистити дітей України по обидва боки розмежування. 

детальніше

ProstirUA (97) — копия

Дискусія «Секс за гроші – робота чи рабство?»

 Під час дискусії прибічниці та опоненти “сексу за гроші” озвучать свої аргументи, а третя сторона розповість про вплив на здоров’я суспільства кожної з них.

детальніше

 Підготувала: Тетяна Міщенко


Тематика публікації:                        

Останні публікації цього розділу:

30 українських громад створять комунікаційні стратегії

Понад 200 учнів з двох областей взяли участь у ярмарку підприємництва Junior EXPO-2024 в Хмельницькому

Яких інтеграційних заходів потребують ВПО на третьому році війни

Мережа правового розвитку — 2024: інновації інструментів доступу до правосуддя та відповідальне членство

Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Хмельницькому

Український молодіжний фонд уклав Меморандум з ЮНІСЕФ