Допоможи Громадському бюджету витратити 160 мільйонів гривень — зроби Київ кращим

Уже багато хто чув про бюджет участі, по Україні все більше шириться хвиля своїх локальних громадських бюджетів, навчальних програм та аналітики на покращення цього інструменту. Громадський Простір ...

Слайдер ГП(15)

Громадський Простір

Уже багато хто чув про бюджет участі, по Україні все більше шириться хвиля своїх локальних громадських бюджетів, навчальних програм та аналітики на покращення цього інструменту. Громадський Простір створив спеціальну рубрику “громадський бюджет, де можна відстежувати останні новини за цією темою — акумулюється інформація з усієї країни.  А наразі пропонуємо корисний гайд  — усе, що вам варто знати про 4-й Громадський бюджет Києва.

Бюджет участі – це демократичний процес, який надає можливість кожному громадянину брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них. Будь-який житель міста може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету. 

Що таке громадський бюджет – 2020?

Громадський Бюджет 2020 – це твій шанс реалізувати свій проект та покращити рівень життя у рідному місті. Все геніальне – просто: твоя ідея – бюджетне фінансування.

Ще більше можливостей

Новий рік – новий старт! Громадський Бюджет завжди тримає руку на пульсі, тому для реалізації проектів у 2020 році не потрібно збирати попередні голоси.

Більш ранні терміни подачі проектів (з 7 лютого по 6 березня) та електронного голосування (з 15 травня до 6 червня)  допоможуть ефективніше розподілити час на підготовку проектів, на які виділено 160 мільйонів!

Громадський бюджет столиці – це широка платформа зі зручним поділом на 13 категорій.

Пропонуй ідеї щодо покращення освіти, спорту, екології чи культури, знайди свій аспект та створюй цікаве тобі.

Не вагайся – дій!

Поки ти зволікаєш –  інші реалізовують свої ідеї. Протягом 2018-2019 років в рамках ГБ вдалося успішно реалізувати декілька сотень проектів. Поки ти читаєш ці рядки, нові проекти втілюються у життя. Скажи сумнівам – “не сьогодні!”. Сьогодні триває покращення Києва разом з бюджетом участі

51421361_815785755441704_8429459448291917824_o

Доступно кожному

Вчитися ніколи не пізно. Тим паче, якщо це корисні навички, від яких залежить успіх твого проекту. На кожного новачка чекає «Школа Громадського Бюджету», яка пропонує цікаві уроки від «випускників» − переможців.  Реалізовано інноваційний формат – навчають одночасно лідери успішних команд та експерти від підрозділів Мерії, які реалізують проекти ГБ.

Найкращого потрібно вчитися у найкращих, тож хапай портфель з власними ідеями і вперед до знань!

Чесна боротьба

Жодних махінацій, фейкової популярності чи «накручених» голосів.  

Києву потрібен прозорий погляд на власні недоліки та шляхи їх усунення, тому ГБ максимально деполітизований. Пам’ятаємо про табу на політичну агітацію та підкуп голосів. Чесність – запорука успіху.

Твій зірковий час

Подав проект, тепер на черзі – збір голосів. І саме зараз слід розповісти киянам про твою ідею. Центр публічної комунікації та інформації запланував масштабну інформаційну кампанію. Вже зараз заплануй час для участі в чисельних ефірах на радіо та ТБ, онлайн-стрімах та в наймасштабнішому сімейному святі ГБФест! Будь креативним і рішучим! Інформуй городян про родзинки проекту та активно збирай голоси підтримки.

Screenshot_18

Корисно знати

Вартість проектів від 50 тис. до 3 млн гривень. 

Відсоток обов’язкового резерву в кошторисі проектів – 20 %. Рейтинг проектів-переможців буде визначатися згідно кращого співвідношення – кількість голосів до вартості проекту.

Максимальна тривалість реалізації проекту: з 1 січня по 31 грудня 2020 року.

Офіційний сайт ГБ − https://gb.kyivcity.gov.ua/

Рекомендуємо уважно ознайомитись з Положенням про Громадський бюджетПараметрами та проконсультуватись у пунктах супроводу.

Долучайтесь до команд проектів на сайті ГБ, об’єднуйтесь в спільноти та спілкуйтеся з активістами  ГБ-руху в ФБ-групі СПІЛЬНО.

Якщо ви не знаєте як подати проект – перегляньте інструкції. Для вас також працює служба підтримки – (044) 366-80-12, ел. адреса: [email protected]

Центр Розвитку Інновацій – https://www.facebook.com/cid.center/
Київський палац дітей та юнацтва https://www.palace.kiev.ua/
«Школа Громадського Бюджету» − https://www.facebook.com/events/2074958202623946/

 

Кирилюк Софія, Гринчук Вікторія

 


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

"Якщо не працювати з культурою, то є сусідні держави, які б хотіли з нею попрацювати" — Яна Бойцова

Юлія Соловйова: мотивацією має бути бажання жити під синьо-жовтим стягом

Олександра Матвійчук: громадяни, які усвідомлюють свою роль — величезна рушійна сила

Юлія Євпак: еліта — завжди актив, вона та, хто рятує країну, коли зле

Волонтер Михайло Шелеп: менші збори в меншому колі людей — ефективніші

Ініціативи Степаня: залучаємо можливості, які дають поштовх діяти та змінювати життя молоді на краще