У Франції говорили про розвиток місцевої демократії в Україні

В Україні скоро буде створено нове Агентство місцевої демократії (LDA) за сприяння європейських партнерів. Знаходитися воно буде в Одесі. Про це наголосили на Генеральній Асамблеї Європейської ...

Додано:
Anna Trepalyuk

13116
У Франції говорили про розвиток місцевої демократії в Україні

В Україні скоро буде створено нове Агентство місцевої демократії (LDA) за сприяння європейських партнерів. Знаходитися воно буде в Одесі. Про це наголосили на Генеральній Асамблеї Європейської Асоціації Місцевої Демократії (ALDA), що пройшла в Парижі, у Міністерстві закордонних справ Франції.

Від України участь в Асамблеї взяли керівники Асоціації сприяння самоорганізації населення, яка є членом ALDA, Анна Трепалюк та Андрій Крупник.

Європейська асоціація місцевої демократії (ALDA) – це неурядова організація, метою діяльності якої є розвиток демократичного управління та громадянської участі на місцевому рівні. Основну увагу ALDA приділяє роботі щодо спрощення механізмів співпраці місцевої влади і громадянського суспільства.

ALDA концентрується на таких темах, як: європейська інтеграція, децентралізація, громадянські ініціативи, волонтерство, права людини і сталий економічний розвиток. Організація підтримує ініціативи місцевих властей, зокрема через експертну допомогу, засновану на знаннях і досвіді співробітників ALDA. В Україні перше таке Агентство створено у Дніпропетровську в 2015 році.

ALDA поєднує понад 150 об’єднань муніципалітетів та недержавних організацій (НДО) в більш ніж 30 європейських країнах та країнах Політики сусідства.

В Парижі на зустрічі Генерального Секретаря ALDA Антонелли Валморбіди з представниками Асоціації сприяння самоорганізації населення, мерії міста Гданська (Польща) та Міжнародного фонду “Відродження” було обговорено перспективи багатосторонньої партнерської співпраці для якомога скорішого відкриття ще одного осередку ALDA – в Одесі.

Новообране Правління ALDA на своєму першому засіданні в Парижі підримало ідею створення LDA в Одесі. Цьому передував візит пані Валморбіди до Одеси, під час якого було досягнуто домовленості про сприяння з боку міського та обласного керівництва.

На Генеральній Асамблеї були презентовані напрацювання ALDA, інших європейських НУО та місцевих громад в європейських країнах в сфері розвитку громадянської участі у місцевому розвитку та міжсекторної співпраці. Кілька разів наголошувалося на важливості співпраці європейських інституцій саме з Україною в напрямку демократизації.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Комунальне підприємство ухиляється від обліку дерев: громадська організація подала до суду

Молодь Світловодська готує масштабний фест у місті

Команда Let`s do it Ukraine відвідала Південь в рамках проєкту з подолання наслідків повені

Гуманітарні місії на Півдні тривають: волонтери додатково роздадуть 1000 обідів “Добра кухня”

Тютюнові акцизи рятують життя — податкові преференції неприпустимі

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий рентген-комплекс від Програми USAID DOBRE

  • Alisa Berezutska

    Lucky Odessa)