Євген Крапивін про реформу поліції

Євген Крапивін, юрист та експерт групи “Поліція під контролем” Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів УМДПЛ, розповів Громадському Простору про успіхи та труднощі реформи поліції, власне, до якої  все більше у суспільства з’являється питань.

“Те, як реформа поліції сприймається у суспільстві – немає якогось єдиного значення. Тобто одна справа – це реформа по телевізору, це так як її подає Національна поліція, коли вона показує Патрульну поліцію, говорить про мою нову поліцію, ототожнює патрульну поліцію з усією поліцією. Людина, яка стикається з іншими службами, наприклад, з дільничними інспекторами, слідчими – бачить, що поліція це набагато ширше ніж патрульна… Отже треба говорити про реформу комплексно”, – зауважує Євген Крапивін.

14550954_1834824490069423_461048196_o

“Взагалі – для пересічного громадянина індикатором реформ, індикатором змін, як не дивно, є поліція на дорозі, коли люди найчастіше взаємодіють з поліцією, раніше це були працівники ДАІ, і в них була доволі заслужена слава корумпованих, непрофесійних хабарників… Наразі ж у ході реформи ДАІ об’єднали з патрульною службою.. В містах, обласних центрах переважно, патрульна поліція є, а в області, селах – стоять старі даішники, які перейшли працювати в управління безпеки дорожнього руху, яке існує до 31 грудня 2016 року. І для таких людей реформа точно зовсім не просунулася, для них реформа є картинкою по телевізору…”

Далі огляд ситуації – у ВІДЕО

 

 


Останні публікації цього розділу:

Як зберігати власну ресурсність та вибудовувати психологічну стійкість команди у час війни

Україна перебуває в ейфоричній фазі (за схемою Тимчасові фази катастрофи)

Іван Науменко: сталася толока в масштабах цілої країни

Олеся Островська-Люта: головним проектом всіх українських творців культури була демократія

Ігор Бураковський: відбудова України — це безпрецедентне історичне завдання

Ігор Козловський: росія не врахувала, що в нас суб'єктне громадянське суспільство